Віра Олександрович

Аграрії Тернопільщини, які хочуть отримувати дотацію, повинні написати заяву

unnamed (6)

Аграрії Тернопільщини відтепер можуть претендувати на бюджетну дотацію. Проте отримають таку допомогу лише ті, хто ввійшов до Реєстру отримувачів.

Новація запрацювала, оскільки 24 березня набрала чинність постанова Кабінету Міністрів «Про затвердження Порядку ведення і форми Реєстру отримувачів бюджетної дотації, а також Порядку надання відповідної інформації Державною фіскальною службою (ДФС) і Державною казначейською службою» від 21.02.2017 р. за №179 (далі – Постанова).

unnamed (5)
unnamed (5)

Отже, відповідно до Постанови, до Реєстру отримувачів бюджетної дотації включають сільськогосподарських (с/г) виробників, які відповідають таким критеріям:

1) мають питому вагу вартості с/г продукції, виготовленої на власних або орендованих основних засобах, не менше 75% вартості всієї поставленої продукції протягом попередніх 12 звітних податкових періодів сукупно;

2) здійснюють діяльність, передбачену п. 161.3 ст. 161 Закону «Про державну підтримку сільського господарства України», відповідають встановленим вимогам і включені до реєстру платників ПДВ.

- Задля включення до Реєстру аграрій повинен подати до контролюючого органу ДФС за місцем обліку заяву, - пояснюють у податковій. – У ній треба вказати вид діяльності, реквізити поточного банківського рахунку і суму вартості реалізованої продукції, виробленої на власних або орендованих основних засобах. Причому заява повинна бути подана протягом п'яти календарних днів після закінчення граничного строку подання податкової декларації із ПДВ за звітний період.

На підставі даних Реєстру у ДФС врешті сформують повний список одержувачів дотацій. Його і передадуть у Держказначейство для нарахування коштів.

До речі, у Реєстрі також ведуть облік перерахованих сум бюджетних дотацій на поточний рахунок платника податків за кожен звітний податковий період, в якому їх виплатили.

Фото із відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео