Орест Сарматський

Агро-новини 10 липня

липоле03

Новини аграрного сектору

Смородина українських фермерів підкорила ринок Польщі

Перші партії української смородини врожаю 2016 р. з'явилися на ринку Польщі на початку цього тижня, повідомляє «АПК-інформ: овочі і фрукти».

Продукція була відправлена через експортний міст «Львів-Варшава», який на початку липня був організований на базі   «Шувару», найбільшого оптового ринку сільгосппродукції в Україні.

«Ми дуже відповідально готувалися до цієї події: шукали надійних постачальників якісної продукції в Україні і потенційних покупців у Польщі. Перша партія смородини, яку ми експортували на цьому тижні, склала всього кілька сотень кілограмів, але цей експеримент, на щастя, виявився вдалим», — коментує подію директор «Шувару» Ігор Плотиця.

чорниця
чорниця

За його словами, попит на якісну українську смородину у Польщі і країнах Прибалтики зараз досить стабільний.

«Тому вже у кінці робочого тижня ми плануємо відвантажити на ринок ЄС відразу кілька тонн смородини», — сказав він.

Фахівці інформаційно-аналітичного центру «Шувар» повідомляють, що з наступного тижня через експортний міст будуть відправлені до Польщі перші партії українських кавунів, потім асортимент розшириться за рахунок малини, чорниці і сезонних овочів.

На Тернопільщині відбувся семінар представників кооперативого руху

На Тернопільщині відбувся семінар на тему: «Сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи — перспективи розвитку» у рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»,- пише прес-служба Тернопільської облдержадміністрації.

У ньому взяли представники сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, а також координатори обласних ресурсних центрів громад Волинської, Сумської, Тернопільської та Хмельницької областей.

10072
10072

«У рамках семінару підбито підсумки впровадження економічного компоненту проекту та діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на території області», — сказано у повідомленні.

Також додається, що учасники семінару відвідали техніко-інформаційний центр та виробничі потужності сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Дари Ланів» у с. Колосова Кременецького району, оглянули поля з висадженою малиною та взяли участь у офіційному відкритті виробничого цеху по виготовленню паливних брикетів СОК «Кринички» у с. Котів Бережанського району.

«Окрім цього, у рамках семінару організовано виставку продукції сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів області», — зазначається у повідомленні.

Виставка АГРО-2016 стала наймасштабнішою за останні роки

Цьогорічна Міжнародна агропромислова виставка «АГРО-2016» стала найбільшою за експозиційною площею, кількістю учасників та відвідувачів за останні роки, перевершивши всі очікування, повідомляють організатори виставки.

10073
10073

На експозиційній площі в 25 тис м2 розмістилося більше ніж 1,2 тис. компаній-учасників (з 15 країн світу). За чотири дні «АГРО-2016» прийняло близько 53 тис. відвідувачів у тому числі іноземних послів з 12 країн.

Також додається, що загалом протягом чотирьох днів, було проведено 35 ділових заходів, серед яких 2 форуми присвячені актуальним питанням інвестицій та інновацій в АПК.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео