Орест Сарматський

Агро-новини 20 березня

бер20

Сертифікація насіння в Україні повністю відновлена, - МінАПК

Максим Мартинюк В Україні розпочалася сертифікація насіння новим уповноваженим органом Державне підприємство «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції» у перший день роботи видало 192 сертифіката.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства аграрної політики та продовольства України, передають українські ЗМІ.

«Міністерство аграрної політики та продовольства України в повній мірі забезпечило процес сертифікації насіння та видачу відповідних сертифікатів гравцям ринку. Враховуючи затримку сертифікації, що була викликана адміністративними процедурами реформування Держсільгоспінспекціі, яка здійснювала цю роботу раніше, процес сертифікації відбувається в максимально інтенсивному режимі. 1 березня набула чинності постанова Кабміну, якою був затверджений Порядок сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал та форм сертифікатів на насіння та /або садивний матеріал», - йдеться у повідомленні.

2001
2001

Як зазначається, «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції», уповноважений на виконання функції із сертифікації насіння і садивного матеріалу, видав 192 сертифіката. По всій території України працює 51 випробувальна лабораторія. Згідно з даними відомства, відбір і аналізування проб здійснюють 140 лаборантів і агрономів-інспекторів. Відібрано та опрацьовується 3000 зразків.

Як відзначив перший заступник міністра агрополітики Максим Мартинюк, Міністерство на першому етапі здійснюватиме посилений контроль процесу сертифікації, зокрема методом «таємного покупця», щоб гарантувати максимальну оперативність процесу.

«На початковому етапі реформування Держсільгоспінспекціі було втрачено багато часу, тому фактично організовувати процес нам довелось з нуля. На сьогодні процес видачі сертифікатів іде ритмічно та у повній відповідності з потребами бізнесу. Можу запевнити, що жодних адміністративних перепон для успішного та вчасного проведення посівної кампанії наразі немає», - сказав він.

Держлісагентство закликає українців долучитись до відновлення лісів

Христина Юшкевич Держлісагентство анонсувало початок акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» Державне агентство лісових ресурсів України (Держлісагентство) закликає українців долучитись до відновлення лісів.

Про початок акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» повідомила тимчасово виконуюча обов'язки голови відомства Христина Юшкевич на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Закликаю всіх небайдужих долучитися до відновлення українських лісів! Навесні розпочинається лісокультурна кампанія, і з 21 березня, у Міжнародний день лісів, Держлісагентство розпочинає акцію »Майбутнє лісу у твоїх руках", - повідомила вона.

2002
2002

За словами Юшкевич, всі бажаючі можуть долучитися до посадки лісу. Вона повідомила, що вже доручила обласним управлінням готуватися до акції.

«Садіння лісу виховує культуру бережливого ставлення до природи. Була б рада, якщо до посадки лісу долучаться цілі родини, учні шкіл, студентство. Такі заходи гуртують українців. Акція має передусім соціальний характер. Ми долучатимемо до неї вихованців з будинків-інтернатів, адже особливу увагу треба приділили дітям-сиротам та позбавлених батьківського піклування. Збережемо та відновимо наші українські ліси разом!», - закликала Юшкевич.

«Авангард» продовжує поставки до ОАЕ та ЄС

Агрохолдинг «Авангард», найбільший виробник яєць і сухих яєчних продуктів в Україні, продовжує експорт продукції до ЄС та ОАЕ. Про це йдеться в офіційному коментарі компанії.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба оприлюднила список країн, які обмежили/заборонили імпорт продукції птахівництва з України. Деякі ці країни є ключовими експортними ринками для «Авангарду».

«На підприємствах Компанії не виявлено захворювань птиці на пташиний грип, а всі ії підприємства знаходяться на значній відстані від місць спалахів, - йдеться у повідомленні компанії. - Таким чином, AvangardCo може продовжувати експортувати свою продукцію в ОАЕ і ЄС, а також в інші країни, які не ввели заборону на імпорт з України». 

Водночас «Авангард» припинив поставки до Іраку (76% виторгу від продажів яєць*) та Йорданії (5% виторгу від продажів яєчних продуктів*). Ці країни ввели тимчасову заборону на ввезення продукції птахівництва з усієї території України.

Результат пошуку зображень за запитом "яйця"

«AvangardCo продовжує стежити за ситуацією і застосовує широкий спектр заходів щодо забезпечення біобезпеки на всіх своїх виробничих об'єктах, поки влада України працює над зняттям тимчасової заборони на імпорт. Крім того, Компанія проводить відповідні переговори зі своїми клієнтами в Іраку і Йорданії для пошуку альтернативних рішень, а також вивчає нові експортні можливості для збільшення продажів», - повідомляють в компанії.

Вибір читачів за тиждень

Відео