Орест Сарматський

Агро-новини 4 вересня

вер04

 Новини аграрного сектору

Презентовано систему електронних земельних аукціонів

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру та Innovation and DevelopmentFoundation завершила розробку Системи електронних земельних аукціонів, пише прес-служба Урядового порталу.

04091
04091

     Апробація платформи та її презентація відбулася синхронно з земельним аукціоном.

«Електронні земельні аукціони забезпечать більшу прозорість та відкритість набуття прав на земельні ділянки, а також збільшення конкуренції за лоти за рахунок розширення кількості учасників», — сказано у повідомленні.

На Черкащині запрацював Всеукраїнський аграрний кооператив

    У Монастирищенському районі Черкаської області розпочав роботу Всеукраїнський аграрний кооператив, пише прес-служба Асоціації тваринників України (АТУ).

    Ініціатива створення об’єднання належить Асоціації тваринників України, за підтримки якої і вдалося втілити в життя цей проект. Завдяки кооперації у селян з’явився шанс збільшити прибуток від утримання корови.

04092
04092

«Свою діяльність кооператив розпочав із сіл Монастирищенського району, де корову тримають мало не у кожному господарстві. Проаналізувавши усі основні потреби населення стосовно утримання корови й виробництва молока, фахівці АТУ розробили 6 програм, доступних членам Всеукраїнського аграрного кооперативу. Усі вони пропонують вигідні умови генетичної роботи, ветеринарного обслуговування, годівлі тварин та збуту молока», — сказано у повідомленні.

Фермери взяли участь у міжнародній конференції по горіхівництву

    В Умані (Черкаська область) на базі Національного університету садівництва відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи та шляхи розвитку промислового горіхівництва в Україні», пише прес-служба Черкаської облдержадміністрації.

     У заході взяли участь понад 100 науковців й фермерів з усієї України і близького зарубіжжя, а також тих, хто лише має на меті займатись вирощуванням горіхових культур.

04093
04093

«Першого дня учасники конференції вивчали питанням закладання та вирощування горіхового саду, технологію збирання та переробки горіхів. Також мали змогу перейняти іноземний досвід виробників горіхоплідних культур, зокрема, Туреччини», — сказано у повідомленні.

    Протягом другого дня роботи конференції учасники відвідали маточні насадження фундука Національного дендрологічного парку «Софіївка» та плодоносні насадження горіха волоського приватного підприємства «Графські сади» у селах Бужанка та Кам’яний Брід Лисянського району.

«У Черкаській області валовий збір горіхів сягає близько 10 тис. т у рік. Втім, зі всієї площі насаджень горіхових садів, а це 806 га, 86% земель перебувають у господарствах населення. І лише 14% — горіх вирощується сільськогосподарськими підприємствами області. Основними сільськогосподарськими підприємствами Черкащини, які займаються вирощуванням горіхових культур є ТОВ «Маїс» Черкаського району, ФГ «Володимир» Звенигородського району, ТОВ «Октан» Уманського району, ФГ «Еко Натс» Чорнобаївського району та ФГ «Голден» Христинівського району», — йдеться у повідомленні.

    Крім того, у ході конференції також підписали Меморандум про співпрацю між українською Асоціацією «Укрсадпром» та Асоціацією «Союз виробників горіхоплідних культур» Республіки Молдова.

Вибір читачів за тиждень

Відео