Віра Олександрович

Актуальні для Тернополя питання вирішать без громадськості і представників ЗМІ

Перемога

Цілком робочу сесію міської ради запланували у Тернополі. У порядку денному – господарські та земельні питання. 

Чергову, уже 50-ту сесію міської ради скличуть у п’ятницю, 29 травня. Карантин змусить тернопільських депутатів зібратися о 9:00 у залі Українського дому «Перемога», за адресою: бульв. Тараса Шевченка, 27. Розпорядження про скликання сесії підписав міський голова Сергій Надал. Документ уже оприлюднили на сайті мерії. 

Що цікаво, із метою запобігання поширенню COVID-2019, пленарне засідання проведуть за відсутності представників громадськості. У залі будуть винятково міський голова, депутати міської ради, доповідачі, представники управлінь організаційно-виконавчої роботи і правового забезпечення, а також відділу зв’язків із громадськістю та засобами масової інформації. Забезпечуватимуть трансляцію через мережу Інтернет співробітники відділу діджиталізації та програмування.

Депутатам запропонують розглянути, зокрема, такі питання:

- Про виконання бюджету Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) за І-й квартал 2020 р.; - Про внесення змін до рішення міської ради «Про місцеві податки і збори Тернопільської МТГ»; - Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради «Про Програму збереження культурної спадщини Тернополя на 2017-2020 рр.»; - Про стан оренди і хід приватизації об’єктів комунальної власності Тернопільської МТГ за 2019 р.; - Про прийняття майна в комунальну власність Тернопільської МТГ; - Про приватизацію об’єкта комунальної власності; - Про внесення змін до Статуту Комунального закладу Тернопільської міської ради «Центр творчості дітей та юнацтва» і викладення його у новій редакції.

Будуть у порядку денному і традиційні питання про затвердження договорів про міжбюджетні трансферти на 2020 рік. Планують депутати надати згоду на прийняття квартир до комунальної власності. Левову частину планів складатимуть так звані земельні питання. Стосуватимуться вони і укладання договорів сервітуту, і погодження передачі земельних ділянок в суборенду тощо.

До слова, депутати збереться у залі Українського дому «Перемога» вже вдруге. У квітні там провели позачергову 49-ту сесію. Учасники засідання дотримувалися всіх карантинних вимог.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео