Ростислав Фук

«Армія відновлення»: скільки залучили жителів Тернопільщини

У переліку робіт також є: надання допомоги людям з інвалідністю, переселенцям, розвантаження гуманітарної допомоги тощо

Жителі Тернопільщини отримали 1,5 тисячі направлень на роботу в «Армії відновлення». Про це повідомили у пресслужбі обласного центру зайнятості.

Нагадаємо, люди, які з різних причин залишились без роботи, можуть долучитись до «Армії відновлення» України - суспільно корисних робіт, які запроваджуються державою під час воєнного стану.

Це роботи:

- оборонного характеру (спрямовані на задоволення потреб ЗСУ, військових формувань та сил цивільного захисту),

- з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру,

- спрямовані на забезпечення загальних потреб функціонування економіки та життєдіяльності населення.

Цьогоріч місцеві підрозділи Тернопільського обласного центру зайнятості уклали 278 договорів, згідно з якими зареєстрованим безробітним було видано 1518 направлень на роботу. Вони упорядковували та утримували в належному стані укриття, здійснювали супровід та догляд за учасниками бойових дій в медзакладах, надавали допомогу сім’ям військових, плели маскувальні сітки, ремонтували військовий одяг, виконували ряд інших робіт. Учасникам «Армії відновлення» цьогоріч виплачено 7,7 млн грн зарплати.

До слова, для безробітних є ряд переваг участі у суспільно корисних роботах:

  • зберігається статус безробітного на весь період їх виконання;
  • це легальна робота (укладаються строкові трудові договори відповідно до КЗпПУ);
  • отримують заробітну плату (не нижче мінімальної),
  • набувають страхового стажу,
  • мають соціальний захист і гарантії.

Громадам також вигідно організовувати суспільно корисні роботи, адже у разі залучення до них зареєстрованих безробітних оплата їх праці здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового соціального страхування України на випадок безробіття.

Про організацію та проведення суспільно корисних робіт у районних військових адміністраціях області прийняті розпорядження, якими визначаються їх види, переліки підприємств, об’єктів, посад і вимог до працівників, джерело фінансування, кількість людей, які будуть залучені та терміни виконання.

У переліку робіт також є: надання допомоги людям з інвалідністю, внутрішньо переміщеним особам, людям літнього віку, розвантаження гуманітарної допомоги, ремонтно-відновлювальні роботи тощо.

За детальнішою інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в телеграм  або за телефоном «гарячої лінії» - 0635765756.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео