Тетяна Бакай

«Армія відновлення»: які роботи і зарплати пропонують безробітним жителям Тернопільщини

На Тернопільщині у суспільно-корисних роботах вже задіяні 107 жителів області, які стоять на обліку у центрі зайнятості

На Тернопільщині триває реалізація Всеукраїнського проєкту “Армія відновлення”. Це вид тимчасової зайнятості громадян, що запроваджений державою під час воєнного стану. Відтак до проєкту залучають людей, які з різних причин залишилися без роботи. Як повідомили Терену у Тернопільському обласному центрі зайнятості, станом на 3 травня вже укладено 31 договір на 107 тимчасових робочих місць. 

Як повідомляли раніше у обласній військовій адміністрації, до виконання суспільно-корисних робіт уже залучили жителів 11 громад області.

Згідно з угодами люди виконують роботи з упорядкування та утримання в належному стані укриттів, здійснюють супровід та догляд за учасниками бойових дій в медзакладах, надають допомогу сім’ям військових, плетуть маскувальні сітки, - каже директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук. 

У переліку робіт також є надання допомоги внутрішньо-переміщеним особам, людям з інвалідністю, людям літнього віку, розвантаження гуманітарної допомоги, ремонтно-відновлювальні роботи. Така робота є легальною, адже з учасниками укладають строкові трудові договори і вони отримують зарплату не нижче мінімальної 6700 гривень. 

Ця робота є хорошим варіантом для людей, що тимчасово втратили роботу, адже вони мають соціальний захист та набувають страхового стажу”, - додає Василь Олещук. 

Як наголошують в Міністерстві економіки, відмовитися від запропонованих суспільно корисних робіт людина має право. Оскільки, відповідно до статті 43 Конституції України, використання примусової праці забороняється. Проте під час дії воєнного стану така відмова означатиме припинення реєстрації в центрі зайнятості та скасування нарахування грошової допомоги у зв’язку з безробіттям. 

За детальнішою інформацією щодо проєкту “Армія відновлення” можна звертатися у Тернопільський обласний центр зайнятості за номером: +38063-576-57-56. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео