Віра Олександрович

Автомийка і трансформатор: що просили тернополяни у депутатів? (фото, відео)

Основне

Добиватися уваги до своїх проблем просто із трибуни на сесії міської ради уже стало традицією для тернополян. Адже часто у них іншого способу вплинути на депутатів – просто немає. Через існуючу виборчу систему третина міських округів – без обранців.

Тож і на сесію міської ради 16 березня до залу прийшли кілька груп городян.

На Довженка перевірять, як будують автомийку

Першими до трибуни добралися тернополяни, які мешкають на масиві «Східний». Їх обурило будівництво автомийки зовсім поруч із церквою Ікони Божої Матері Скоропослушниці, що на вул. Довженка, 20.

Карта_храм
Карта_храм

[embed]https://youtu.be/q_tJWpYBKKY[/embed]

Мешканці із вулиць Довженка і Протасевича стверджували, що об’єкт, який зводить ПП «Моноліт-проект» – доволі великий, адже передбачає побудову інфраструктури – міні-бару, автосервісу, мийки тощо. Щоб усе на тій ділянці помістити, уже почали навіть дерева у посадці різати. Розібратися у законності такого будівництва і дій забудовника у зеленій зоні колег просив і депутат Назарій Редьква.

[embed]https://youtu.be/kQaLbO8lv1U[/embed]

Підтримали запит депутата до міського голови і колег - більшістю голосів. Тож тепер за адресою: вул. Довженка, 17-19 мають провести перевірку дотримання законності при зрізуванні зелених насаджень і розміщенні автомийки.

Запит_Редьква
Запит_Редьква

«Нема сенсу вже до когось звертатися»

Інша група тернополян була нечисленною, але проблема їх у залу привела – задавнена. «Терен» про причини тривоги мешканців вул. Кульчицької і Чорновола писав ТУТ. Запит із проханням віддати землю, яку обленерго просило під побудову нової трансформаторної підстанції, - людям для оформлення цієї площі як прибудинкової території, подавала депутат Вікторія Шараськіна.

[embed]https://youtu.be/HbGVkDOM3d4[/embed]

Але такі пропозиції вщент розкритикував міський голова Сергій Надал і пояснив, що таке звернення підтримувати не можна. Коли необхідної кількості голосів запит не набрав, Оксані Кузів, яка хотіла теж вийти до трибуни, виступати уже не було сенсу.

Рішення не прийняли, то нема сенсу вже до когось звертатися, - розчаровано відреагувала жінка і вийшла із зали.

Трансформатор
Трансформатор

Власне, про перенесення трансформаторної електропідстанції (ТП-42) із двору ТОВ «Україна» (бульв. Т. Шевченка, 23 – прим.) на зелену зону із багаторічними зеленими насадженнями стало відомо ще у липні 2017 р., коли почали прокладати високовольтний кабель до ділянки із лавочками і деревами. Виявилося, що через вуличні майданчики сусідніх ресторанів до «старої» трансформаторної будки у дворі колишнього готелю майстри навіть під’їхати не могли. Втім, вирішити цю проблему «по-тихому» ВАТ «Тернопільобленерго» так і не вдалося.

Нагадаємо, того дня розглянули понад 300 різних питань, більшість – так звані земельні. Незважаючи на позитивні висновки земельної комісії, значна частина вказаних проектів не була підтримана. Власне, робота ради в цей час була схожою на конвеєр: на розгляд одного такого питання депутати витрачали близько 30-ти секунд, але врешті без жодних запитань чи роз’яснень, відмовляли. Навіть із другої спроби начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр не завжди отримував позитивний результат.

[embed]https://youtu.be/kbUoCuGDR_k[/embed]

Про усе цікаве, що відбувалося у залі засідань, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора, а також із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео