Євгенія Цебрій

Невакциновані педпрацівники Тернополя вже понад місяць залишаються відстороненими від роботи

doctor-hands-holding-covid-19-vaccine-preparing-fo-2021-09-03-05-42-11-utc-1 (Copy)

28 працівників тернопільських шкіл, дитсадків та училищ вже понад місяць залишаються відстороненими від роботи через відсутність вакцинації від COVID-19. Тоді як на початку запровадження з Наказу Міністерства охорони здоров’я, згідно з даними міського управління освіти, було 40 відсторонених працівників закладів освіти міста.

- Відстороненими від роботи залишаються 16 працівників закладів загальної і середньої освіти, дев’ятеро працівників закладів професійної і професійно-технічної освіти і троє працівників дитсадків. Загалом 28 людей. Інші вакцинувалися і приступили до роботи, - повідомила «Терену» заступниця начальниці міського управління освіти і науки Ірина Сум.

За її словами, у період відсторонення працівники не отримують зарплату, і їм не нараховується робочий стаж. Години педагогів, яких відсторонили, читають інші вчителі.

Скільки часу невакциновані залишатимуться відстороненими від роботи, наразі невідомо. Адже поки що немає інших документів, які б це регламентували.

Нагадаємо, від 8 листопада, набув чинності Наказ Міністерства охорони здоров’я «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням». Понад місяць тому майже 98% працівників закладів освіти Тернополя вакцинувалися від COVID-19. А близько 40 людей відсторонили від роботи через те, що у них не було щеплення. Це і вчителі, і вихователі, і працівники техперсоналу. Однак вже через місяць, як бачимо, ситуація змінилася.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео