Віра Олександрович

Байківці пішли на фінансовий «діалог» із Тернополем у 2019 році

Байківці

Проект рішення «Про затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2019 рік» на розгляд депутатів Тернопільської міської ради підготувала начальник міського управління освіти й науки Ольга Похиляк.

З цим документом вже можна ознайомитися на сайті мерії. Це - договір про міжбюджетний трансферт на 2019 рік між Байковецькою сільською радою і Тернопільською міською радою. І така угода щодо «чужих» дітей уже є звичною для ОТГ, розташованої біля обласного центру.

Отже, у 2019 році Байковецька сільська рада передбачила у своєму бюджеті передачу коштів у вигляді міжбюджетного трансферту міському бюджету Тернополя за отримання дітьми, зареєстрованими в ОТГ, освітніх послуг у тернопільських дошкільних навчальних закладах. Сума – чималенька: аж 1 млн 32 тис. 750 грн.

Нагадаємо, торік такий же освітній трансферт підписували керівники Тернопільського району (сума становила 1 млн 907 тис. грн – прим.), а Байківці не лише платили за «чужих» дітей, а й оформили трансферт на надання медичних послуг своїм жителям (читайте ТУТ і ТУТ – прим.). Це, власне, зробили й кілька інших ОТГ.

Перераховувати кошти Байківці мають щомісяця лише за дні відвідування дитиною закладу дошкільної освіти на підставі рахунку на сплату, що готується до 10 числа наступного місяця і передається у Байковецьку сільську раду. Адже нарахування коштів за надані освітні послуги здійснюють лише за дні відвідування дитиною садочка.

До речі, цей Договір набере чинності із дня його підписання обома сторонами й діятиме до 31 грудня 2019 р. Тож, швидше за все, такий проект рішення з’явиться у порядку денному першої у цьому році міської сесії. Щоправда, коли вона відбудеться, поки що – невідомо.

Фото із сайту woc.org.ua/community/baykovetska

Вибір читачів за тиждень

Відео