Тетяна Бакай

Салати, фреші та освіжаючі напої: підбірка рецептів для легкого літнього меню  

Рецепти із цієї добірки є простими,  а головне, смачними та корисними й допоможуть насолодитись цим літом

Улітку, особливо, у спеку, хочеться легкої їжі та освіжаючих напоїв. Відтак, журналісти Терену створили для вас підбірку з рецептами та зібрали у ній прості страви та напої на кожен день. 

Страви 

1) Любителі салатів можуть спробувати приготувати його з кавуна та фети. Для цього потрібно нарізати 100 грамів сиру фета та 200 грамів кавуна кубиками, попередньо видаливши кісточки. На тарілку викласти мікс листя салату, а на нього покласти кавун та сир. Зверху посипати горіхами, додати 2 столових ложки бальзамічного соусу та сіль з перцем на смак. Хоч поєднання й доволі незвичне, однак смак вас здивує. 

Салат з кавуна та сиру фета. Фото: Телеграф

2) Як же влітку без овочевого супу. Для його приготування нам потрібно 1 цибулю, 1 моркву, 1 помідор, половину солодкого перцю, 3 картоплини, 2 зубчики часнику, пів склянки зеленого горошку, 150 грамів білокачанної капусти, 150 грамів цвітної капусти, 150 грамів кабачка, 1,5 літра води, а також зелень, сіль, рослинна олія, спеції на смак. Поставте на вогонь каструлю з водою, поки вода закипає, наріжте дрібними кубиками картоплю, цвітну та білокачанну капусту. Додайте овочі в каструлю та варіть до готовності. Цибулю, моркву, перець та кабачок нарізати потрібно великими кубиками та обсмажити з олією на сковороді до м’якості. Помідор почистити від шкірки та теж порізати кубиками, подрібнити часник і додати в сковорідку до овочів. Після цього обсмажені овочі перемістіть в каструлю до супу. Далі додайте сіль, улюблені спеції на смак, а також зелений горошок і будь-яку свіжу подрібнену зелень. Варити до готовності. 

Овочевий суп. Фото: Obozrevatel

3) Досить популярною влітку є кукурудза. Її можна приготувати на грилі. Для цього візьміть кукурудзу, змастіть її вершковим маслом, посипте сіллю та обсмажте на грилі до золотистої скоринки. 

4) Літня пора – це час фруктів, відтак ви можете приготувати й фруктовий салат. Для цього наріжте полуницю, чорницю, ківі, апельсин, змішайте та додайте мед. Можна використовувати інші улюблені фрукти та ягоди. Для прикраси використайте свіжу м’яту.  

Фруктовий салат

Напої

1) Мабуть, найпопулярнішим напоєм влітку є лимонад з м’ятою. Спосіб приготування досить простий: потрібно вичавити сік з лимонів та змішати його з водою й цукром чи медом, а потім додати 2-3 листки м’яти та охолодити. 

Лимонад з м’ятою. Фото: Зелені ягоди 

2) Також можна приготувати смузі з ягід, які ви найбільше полюбляєте. До прикладу, полуницю, чорницю, банан, йогурт та мед змішайте в блендері до однорідної маси. 

Смузі з ягід. Фото: ТСН

3) Усім нам знайомий, мабуть, ще з дитинства, смак компоту з ягід. Щоб його приготувати, візьміть будь-які ягоди на смак, зваріть їх у воді із цукром та охолодіть перед подачею.  

Компот з ягід. Фото: УНІАН

4) Шанувальники кулінарних експериментів можуть приготувати фреш з огірка та м’яти. Для цього потрібно подрібнити  у блендері огірок та м’яту і додати воду з медом. Весь вміст процідити та охолодити. Виходить дуже корисний та смачний напій. 

Фреш з огірка та м’яти. Фото: Obozrevatel

Рецепти із цієї добірки є простими,  а головне, смачними та корисними й допоможуть насолодитись цим літом. 

Фото з мережі інтернет 

Вибір читачів за тиждень

Відео