Орест Сарматський

Батьків тернопільських школярів вже попередили про можливу небезпеку

1565244023

У Головному управлінні Держпрожспоживслужби в області нагадали, на що звертати увагу під час покупки канцтоварів для школярів.

– Наприклад, купуючи зошити, слід звернути увагу на те, що сторінки зошитів мають бути непрозорими, а стандартний розмір клітинок – 5 на 5 мм та 7 на 7 мм (для наймолодшої вікової групи). Лінії можуть бути фіолетовими, зеленими, блакитними або сірими, проте, вони повинні бути рівними і однаковими за товщиною і дуже чітко продрукованими, – йдеться у повідомленні.

Також експерти звертають увагу батьків на те, що на сторінках зошитів не допускається наявність будь-яких вкраплень, які входять до складу паперу, а для першокласників, які користуються зошитами для правопису, кут нахилу косої лінії в зошиті має бути 65 градусів.

Ще одне із застережень. Ручки краще вибирати, враховуючи вік дитини. Гелеві ручки не підійдуть для учнів початкових класів, краще віддати перевагу кульковим – ними зручніше писати і менша ймовірність забруднитися. Старшокласники ж самі можуть обрати, що їм більше подобається, якщо в школі не заведені певні правила.

 Олівці найбільше підходять твердо-м'які, трикутної або багатогранної форми.

Та найголовніше – канцтовари для школи повинні бути якісними, безпечними та надійними. До того ж, вони повинні подобатися дитині, щоб надихати її на навчання, але при цьому не відволікати. Якісні товари не повинні мати різкого стороннього запаху, кажуть у в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео