Віра Олександрович

Батьки на Тернопільщині отримують «пакунок малюка» або гроші (відео)

Найчук

На Тернопіллі цьогоріч надійшло 1266 «пакунків малюка». Їх уже розділили між усіма пологовими відділеннями краю, зважаючи на подання від медиків. 

Причому понад 360 коробок із усім необхідним для немовляти і його матері уже роздали. Про це повідомила сьогодні, 10 березня, директорка департаменту соціального захисту населення Наталія Найчук на сторінці Тернопільська обласна держадміністрація.

Ми вже видали батькам 361 «пакунок малюка». Це стосується тих, хто упродовж 30 днів після народження дитини звернувся із відповідною заявою до органів соціального захисту чи підрозділів охорони здоров'я, каже чиновниця. Якщо впродовж 30-ти днів пологове відділення не матиме такого пакунку і, відповідно, не виконає вимогу, то батьки мають право звернутися до територіальних підрозділів соціального захисту для отримання грошової компенсації. Вона наразі становить 5 636 грн.

Власне, розмір грошової компенсації для батьків немовлят уже змінився. Проте затримок із виплатою допомоги фактично немає, каже Наталія Найчук.

Загалом 975 батьків уже звернулися із заявою щодо видачі їм грошової компенсації, уточнює пані Найчук. І 243 заяви ще у роботі.

За словами Наталії Найчук, із 1 липня 2021 року зміниться порядок отримання натуральної допомоги у вигляді пакунку малюка. Батьки матимуть право звернутися за грошовою компенсацією, яка вже становитиме 6 тисяч 36 гривень, або ж отримати натуральну допомогу у вигляді пакунку малюка.

Фото і відео зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео