Орест Сарматський

Бджолярі Тернопільщини закрили у Чернівцях пасічний сезон

1002

Фестиваль меду і трав’яного чаю провели у Чернівцях бджолярі Тернопільщини разом із своїми колегами з Буковини та Хмельниччини.

Як повідомляється, таким чином, пасічники закрили цьогорічний медовий сезон.

А він видався непоганим.

Василь Паламар, голова Асоціації виробників продукції бджільництва «Буковинський бджоляр», каже, що особливо добрий медозбір був там, де були посіви соняшника, ріпака. Є бджолярі, які зібрали 5 тонн меду на 100 сімей. За літр меду правлять від двохсот гривень. В асортименті й інші продукти бджільництва - прополіс, віск, маточне молочко та особливо корисний забрус.

Іван Филипчук, бджоляр, розповідає, що це – медова жуйка і для дітей, і для дорослих. Якщо брати і зараз так жувати, то очищається ротова порожнина. І, звісно, так само можна невелику кількість цього воску і проковтнути - також буде корисно для шлунку.

Бджоляр Іван показує, як викачує мед. Спочатку зі стільникової рамки знімає шар воску. Після очищення опускає в медогонку. Спробувати себе в ролі пасічника вирішила туристка з Румунії.

Роксана, туристка з Румунії. Каже, що це не складно і приносить задоволення. За кілька хвилин стінками медогонки вже стікає свіжий нектар. З однієї такої рамки можна отримати близько півтора кілограма «солодкого золота».

Директор Департаменту соціально-економічного розвитку і стратегічного планування Чернівецької міської ради Серігй Бостан повідомив, що в громаді підтримуватимуть і місцевих виробників, і даватимуть можливість формувати ще одне хороше свято, яке дасть можливість і для чернівчан гарну атмосферу створити, і стимулювати приїзд туристів у Чернівці.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео