Олена Чепіль

Бережанці долучилися до збору коштів на безпілотні комплекси для 44-ої бригади (відео)

Відвідувачам благодійного вечора «Сила народу» в Бережанах вдалося зібрати понад 45 тис. грн

Благодійний тур Тернопільщиною на підтримку бійців тернопільської 44-ої бригади триває. Черговий концерт «Сила народу» відбувся в будинку культури Бережан у День Соборності України, 22 січня. Впродовж заходу вдалося зібрати 45 000 гривень і 10 євро. Концерт організували благодійний фонд «Покрова» спільно з доброчинцями та артистами.

Дуже приємно, що в такий символічний День Соборності України, в нас вийшло єднання задля доброї справи. Ми відчували сильну енергію всіх артистів, відвідувачів, і саме ця енергія надихає та дає сили рухатися далі, - каже директорка Благодійного фонду «Покрова» Любов Вовк. 

Бережанці наближають нашу перемогу

Я отримав велике задоволення від щирості тих людей, які були присутні, а також від концерту. Наші таланти справді віддаються благодійній роботі та роблять все, щоб дарувати радість для людей та в той же час допомагають нашим захисникам, - зазначає народний депутат України Іван Чайківський.

Частина з зібраних коштів - результат проведеного традиційного аукціону. На ньому розігрували тубус від протитанкової ракети з-під Бахмута, з якої українські захисники підбили ворожий танк. Також серед лотів були компакт-диски Володимира Вермінського та плакат з автографом співака. 

Низький уклін Бережанам, які разом з нами долучилися до збору коштів. Дякуємо за кожну копійку. Я вірю в те, що ми переможемо, адже за нами світ, за нами правда, - каже заслужений артист України Володимир Вермінський. 

Під час благодійного вечора можна було послухати пісні Василя Хлистуна і Володимира Вермінського, гурту  “Світозари” та дуету “Окрилені”. Заряджав бадьорим настроєм бережанців київський гурт “TaRuta”.

У нас зараз триває справжня війна за українську незалежність, тому кожен із нас мусить робити те, що вміє найкраще, для того, аби перемогти ворога. Дуже важливо проводити такі волонтерські концерти для збору коштів, - зазначає засновник етно-рок гурту TaRuta Євген Їжак. 

Завершився благодійним вечір Гімном України, який виконали співаки разом з глядачами, благодійниками та організаторами події.

Всі кошти, які вдалося зібрати під час концерту, підуть на придбання трьох безпілотних авіаційних комплексів «Валькірія» для 44-ої бригади. Як кажуть військові, запорукою успішного виконання бойових завдань на фронті є ефективна робота розвідників. А завдяки таким безпілотним комплексам захисники зможуть проводити повітряну розвідку та коригувати артилерійський вогонь для знищення живої сили противника. Бійці дякують всім, хто задонатив та допоміг наблизити нашу спільну перемогу.

У цей вечір хочеться найперше подякувати мешканцям Бережанської громади, які завітали на благодійний концерт та допомогли нашим військовим. У такий час важливо донатити, адже саме завдяки захисникам і захисницям люди можуть спокійно жити на мирних територіях, - додає військовослужбовець Іван. 

Фото Ярослава Стареправо, Відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео