Юля Вітюк

«Без минулого немає майбутнього»: команда Чайківського вшанувала пам’ять борців за волю України (відео)

IMG_7507

До 30-річчя Незалежності України команда Івана Чайківського  започаткувала акцію «Без минулого немає майбутнього». Представники команди у різних громадах Тернопільської області впорядкували занедбані могили борців за волю України. 

- Без минулого немає майбутнього, адже наше «вчора» визначає, ким ми є «сьогодні»! Самостійністю і незалежністю ми завдячуємо тим, хто ціною власного життя, віками відстоював наше право бути українцями. Тому всі пам’ятаймо, Україну ми не отримали від батьків, ми позичили її у дітей, — говорить Іван Чайківський, народний депутат України («За майбутнє»).

Метою акції був пошук, збір історичної інформації про героїв і прибирання закинутих могил, у яких поховані борці за незалежність України (козаки, Українські січові стрільці, воїни Західноукраїнської народної республіки, воїни Української народної республіки, оунівці, бандерівці, мельниківці, місцеві дисиденти, священники).

- Боротьба українського народу за самостійність і незалежність тривала багато століть. Наші герої віддали життя, щоб у нас було щасливе майбутнє. Тому дослідити минуле свого міста чи села, відвідати місцевий цвинтар та навести лад на могилах борців за незалежність України — це обов’язок кожного, — наголошує Любомир Крупа, ініціатор акції, депутат Тернопільської обласної ради.

Представники команди Чайківського закликають продовжити акцію «Без минулого немає майбутнього» місцевих активістів, вчителів, священиків та молодь.

Як «Терен» повідомляв раніше, до акції «Без минулого немає майбутнього» долучились жителі Чортківщини, які відновили символічну братську могилу. Представники команди у Скала-Подільській громаді провели благоустрій могили воїнів УГА. Детальніше дивіться у відео.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=J5dQFWMv34s&ab_channel=%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%86%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%A7%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%97%D0%90%D0%9C%D0%B0%D0%B9%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%BD%D1%94[/embed]

Відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео