Віра Олександрович

Безпідставне підняття цін на продукти у Тернопільській області зараз вважатимуть мародерством

Не може бути такого, щоб половина буханця хліба у крамницях на Тернопільщині коштувала 50 грн.

Якщо підприємці завищуватимуть ціни, їхні дії розцінюватимуть як мародерство.  Ба більше, відповідним рішенням керівника Тернопільської військової адміністрації такі торговельні точки почнуть зачиняти примусово. Із відповідними наслідками. Про це повідомили сьогодні, 28 лютого, під час брифінгу очільники Тернопільської військової адміністрації

Під час брифінгу членів Тернопільської військової адміністрації           

- Пенсії будуть, зарплати будуть, картками розраховуватися можна, у банкоматах гроші є! – наголошує голова обласної держадміністрації Володимир Труш. – Також дякую бізнесу, який звозить тоннами продукти у гуманітарні штаби. Але разом із тим, наполегливо закликаю підприємців, які представляють роздрібну торгівлю, не піднімати ціни і приймати безготівкову форму оплати. 

В умовах воєнного часу підняття цін на найнеобхідніші продукти для населення будуть розцінювати як мародерство і спробу нажитися на війні, запевнив очільник. Може дійти до того, що торговельні точки почнуть зачиняти примусово. Перші перевірки у суб’єктів господарювання, на яких поскаржилися тернополяни, розпочали ще вчора, 27 лютого.

- Пропоную всім, хто помітив таку різницю на цінниках, писати на мою особисту сторінку або сторінку Тернопільської міської ради у «Фейсбуці», - каже він. – Прошу писати адреси і назви магазинів, де підприємці дозволяють собі такі дії в умовах війни. Вірю у порядність кожного! Будьте справжнім тилом!

За його словами, перевірятимуть кожен оприлюднений факт. Відповідно, підприємців-порушників згодом чекатиме покарання. Заходи впливу будуть застосовувати і до тих «бізнесменів», які, попри заборону, нині далі торгують алкоголем.

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко

- Тих підприємців, які сьогодні наживаються на біді, треба вважати мародерами, - каже він. – Вся Україна нині витягує останні копійки, щоб допомогти армії і переселенцям. Не можна наживатися на війні! Коли в одній аптеці ці ліки коштують 10 грн, то в іншій ціна не може бути 100. Це, насправді, неправильно. Те саме стосується продуктів. Не може коштувати половина буханця гривень 50 грн. 

Карати таких недобросовісних «бізнесменів» будуть усіма можливими способами. До того ж, всіх змусять виконувати наказ про заборону продажу алкоголю.

- Очевидно, не всі хочуть виконувати наші вказівки, - припускає пан Головко. – Запам’ятайте: у нас – війна, тому питання із забороною продажу алкоголю навіть не обговорюється. Якщо хтось думає, що він на тому заробить, то він глибоко помиляється. Це можна розцінювати як диверсію, тому що п’яний солдат – це злочинець. Відповідно, такі речі треба різко присікати.  

До слова, також у нашій області будуть проводити навчання із домедичної допомоги для всіх охочих. Шукайте таку інформацію на офіційних ресурсах.

Фото і відео – з трансляції на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації 

Вибір читачів за тиждень

Відео