Бійці-добровольці з Тернопільщини можуть формувати документи для отримання статусу учасника-добровольця АТО

Як раніше повідомляв «Терен», у Тернополі запрацювала комісія, яка розглядатиме питання статусу учасника-добровольця антитерористичної операції. З 20 жовтня стартував прийом документів на встановлення даного статусу.

Статус, який отримають добровольці, прирівнюється до статусу учасника бойових дій, з усіма пільгами, які передбачено законодавством. Щоправда, поки що вони діятимуть лише на місцевому рівні, на території Тернопільської області.

На даний момент стало відомо, які документи потрібно надати комісії, щоб розглянули кандидатуру добровольця. Визнання та встановлення статусу учасника-добровольця антитерористичної операції здійснюється на основі поданих заявниками документів. Для уточнення чи підтвердження інформації, необхідної для прийняття рішення, заявники можуть запрошуватися на засідання комісії особисто. Але перед цим необхідно отримати підтвердження від організації чи підрозділу.

- Бійці, які брали участь в АТО на Сході України у складі підрозділів Добровольчого українського корпусу та не мають офіційного статусу і жодного підтвердження від організації, нехай звертаються у штаб ДУК ПС, що знаходиться у колишньому готелі «Україна» (бульвар Шевченка, 2 поверх, 42 кабінет), - повідомляє Павло Тарасенко, представник ДУК ПС, член комісії. - Прохання до всіх бойових побратимів в стислі терміни зібрати та подати документи нам на штаб, де формуватимуться пакети документів по кожному добровольцю.

Перелік необхідних документів:

- заява встановленого зразка;

- дві фотокартки 3х4;

- паспорт (копія);

- довідка про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків (копія);

- висновок місцевої громадської організації щодо участі у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, завірений підписом та печаткою;

- документи, видані добровольчими формуваннями, в яких перебували чи перебувають заявники;

- виписки лікувальних закладів про отримані поранення під час участі в захисті територіальної цілісності України;

- інші матеріали, які підтверджують участь у захисті територіальної цілісності на сході Української держави у складі добровольчого формування (фото-, відеоматеріали, показання свідків тощо).

Документи на розгляд комісії подавати за адресою : м.Тернопіль, вул.Грушевського, 8, каб.246. Відповідальна особа Теслюк Ірина Василівна (0978515770).

 

Вибір читачів за тиждень

Відео