В Тернополі статус «учасника бойових дій» зможуть отримати навіть добровольці

1274_maxresdefault

На третій сесії Тернопільської обласної ради розглянули пропозиції Тернопільської обласної державної адміністрації про визнання та встановлення статусу учасника війни добровольцям, які захищають або захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і беруть або брали безпосередню участь в АТО.

Тернопільська обласна рада таки вирішила підтримати законопроект 2014 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій соціального захисту осіб, які добровільно захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України». Ініціатором цього проекту народний депутат Дмитро Ярош.

Тернопільською ОДА було прийнято рішення, що при обласній державній адміністрації створюється комісія, яка буде розглядати питання щодо учасників бойових дій добровольчих батальйонів, крім того сесією облради було підтримано проект звернення до Голови Верховної Ради України щодо підтримки проекту Яроша.

Безымянный
Безымянный

Нещодавно подібні комісії з’явилися у двох містах України – Дніпрі та Івано-Франківську. Незабаром аналогічна комісія запрацює і у нас:

- Така комісія в ОДА створена, вона буде засідати вже наступного тижня, і вирішуватимуться питання щодо порядку надання добровольцям певного статусу, - розповідає Вадим Боярський, директор департаменту соціального захисту населення тернопільської облдержадміністрації.

В комісію входять депутати обласної ради м. Тернополя, а також зацікавлені профільні департаменти, управління ОДА, а очолюватиме комісію заступник голови ТОДА Юрій Юрик.

- Залучені до комісій і представники ГО, таких як «Правий сектор» та інші. Вони ж безпосередньо і брали участь у добровольчих загонах, - запевняє Вадим Боярський.

З розмови із паном Вадимом виникло запитання: «В інших містах зіткнулися з проблемою відмови брати в комісію членів, бійців «Правого сектора», чи не спасують і наші депутати?», на що він відповів:

- Це буде залежати від напрацювань комісії, і, я думаю, що комісія буде обєктивна, адже всі сторони тут представлені – і виконавча влада, і законодавча, і депутати, і представники ГО.  Я думаю, що всі моменти будуть допрацьовані. Рішення комісії буде відкрите, прозоре і виважене, але зараз прогнозувати результат важко.

Вибір читачів за тиждень

Відео