Орест Сарматський

Білорусь призупинила імпорт української сільгосптехніки для сівби (Агроновини)

1101 (Copy)

За оперативною інформацією Білорусь запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

До списку потрапили:

* кондитерські вироби;

* шоколад;

* соки;

* пиво;

* плити ДСП і ДВП;

* шпалери;

* туалетний папір і упаковка;

* цегла, керамічна плитка;

* скляні ампули;

* сільгосптехніка для сіяння;

* пральні машини та меблі.

Це рішення затверджене постановою Ради міністрів Білорусі від 26 травня.

Рішення набере чинності через 10 днів після публікації і розраховане на 6 місяців.

- Такі дії є необґрунтованими та дискримінаційними. Режим індивідуального ліцензування означає ручне управління ввезенням української продукції до Білорусі. Уряд проводить консультації з виробниками щодо усунення негативних наслідків дискримінаційних дій уряду Білорусі, — зазначили у пресслужбі Мінекономіки.

Джерело: kurkul.com

 

Фермер розповів про переваги вирощування смородини

У ФГ «Мрачковські» з Хмельниччини на 30 га вирощують смородину. Невдовзі плантації планують збільшити й насадженнями порічки. Повідомляє jagodnik.info.

Як зазначається, керівник господарства В’ячеслав Мрачківський взявся відродити незаслужено втрачену популярність смородини.

- Обмірковуючи, яку культуру вирощувати, свій вибір на смородині ми зупинили тому, що це досить цікава і популярна ягода. До того ж її вирощувати вигідно та дешевше, якщо порівнювати зі створенням яблуневого чи іншого фруктового саду. Ще одним важливим фактором стало й те, що смородина набагато простіша в обробітку, а її врожай збирати легше,розповів В’ячеслав Мрачківський.

Обираючи сортовий склад майбутньої плантації, у ФГ «Мрачковські» зупинилися на сортах української селекції Ювілейна Копаня, Вернісаж і Софіївська. Також посадили сорт польської селекції Тібен, але через певні причини його довелося викорчувати. Усі саджанці власник господарства купував у польських плодорозсадниках, які мають ліцензію і гарну репутацію. Тепер же садивний матеріал у господарстві вирощують самотужки.

- Що цікаво, польські фермери, які займаються смородиною, вирощують у себе сорти лише української селекції. І вони визнають: саме наші сорти на 100% працюють на ягідника. Особисто для мене не існує кращого сорту смородини за Ювілейну Копаня, яка має великі й солодкі ягоди, — розповів садівник.

Джерело: kurkul.com

Вибір читачів за тиждень

Відео