Орест Сарматський

Що потрібно врахувати при вирощуванні спаржі (Агроновини)

1001 (Copy)

Які нюанси варто врахувати фермерам, що планують вирощувати спаржу, і через які канали краще її продавати, розповів директор зі стратегії та розвитку ТОВ «Нікдарія» (TM iBerry) Євген Харлан під час Міжнародної конференції виробників спаржі, повідомляє SEEDS. 

Організатори події – Інститут овочівництва і баштанництва Національної академії аграрних наук України та Програма USAID з аграрного і сільського розвитку.

Вирощування спаржі може бути доповненням до основного бізнесу

Основний напрямок для ТОВ «Нікдарія» – це лохина, а не спаржа. В Україні ж найчастіше на ринку представлені виробники, які в основному займаються тільки безпосередньо спаржею.

Важливий не тільки зовнішній вигляд самої спаржі, а й пакування. Ціна неупакованої, несортованої спаржі значно менша.

Стало відомо, як затяжні дощі вплинуть на врожайність сільгоспкультур

На Миколаївщині через інтенсивні опади можуть бути проблеми з урожайністю с/г культур. 

Про це повідомляє Суспільне.

За словами старшого наукового співробітника Миколаївського національного аграрного університету Михайла Кобелєва, погода властива для такого періоду, але через інтенсивність опадів можуть бути проблеми з врожаєм.

Зернові розвиваються чудово, але тут є небезпека — це грибкові хвороби. Тобто ті, хто не застосовував фунгіциди, матимуть поганий ячмінь. Ураження бувають і за 90%. Також у тих, хто перегодував посіви, йде вилягання, це також відобразиться на врожаї. 

За словами миколаївського фермера Руслана Нероди, в цілому ситуація на полях з перезволоженням ґрунту не критична. Проте через постійну затяжну зливу на поле не може вийти техніка, яка має обробляти препаратами посіви, що не є сприятливим фактором.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео