Більшість з тернопільських депутатів з команди Порошенка провалили виборчий екзамен

Depositphotos_34277489_m-2015-1-907x600

Сьогодні ЦВК завершила підрахунок голосів у другому турі виборів Президента України. За даними Центрвиборчкому, наступним Президентом стане Володимир Зеленський, який набрав більше 73% голосів виборців. Переміг він діючого Президента Петра Порошенка, який не зумів схилити і чверті симпатій українців на свою користь.

Цікаво, що окрім адмінресурсу (розприділення бюджетних коштів та піар на об’єктах, де їх освоїли), Порошенко мав змогу залучити так званих віп-агітаторів: депутатів Верховної та місцевих рад.

У Тернополі команда Президента представлена сімома депутатами: 6 членів однойменної фракції та 1 секретар ради. Віктор Шумада балотувався на чолі списку БПП, але закон зобов’язує його, як секретаря ради, бути позафракційним.

Ми проаналізували, як виборці міста Тернополя голосували у другому турі виборів Президента. Зокрема, яку підтримку отримав Петро Порошенко на округах, де ще 5 років тому тріумфували його однопартійці.

Підрахунок голосів виявився не найкращим для команди, яка представляє владу.

Тільки на округах 3-ох депутатів (П. Бич, Т. Білан, Л. Прокопів) перемогу здобув Порошенко. За нього проголосували:

– 1 169 виборців за Порошенка, а за Зеленського – 1 144 (округ Павла Бича);

– 1 538 виборців за Порошенка, а за Зеленського – 1 265 (округ Тараса Білана);

– 765 виборців за Порошенка, а за Зеленського – 673 (округ Ліни Прокопів).

По округах БПП-шників, де переміг новообраний Президент В. Зеленський, голоси розприділилися таким чином:

округ Михайла Ібрагімова: Порошенко – 1 219, Зеленський – 1 238.

округ Юрія Смакоуза: Порошенко – 994, Зеленський – 1 076.

округ Володимира Міська (голова фракції): Порошенко – 735, Зеленський – 754.

округ Віктора Шумади (він обирався на чолі виборчого списку, але свою депутатську діяльність зосередив на окрузі №35): Порошенко – 1 116, Зеленський – 1 204.

Різниця не така вже і велика – вимірюється десятками голосів, окрім округу Тараса Білана (який, до речі, активно критикував представників команди Порошенка та дотичних до них людей). В нього Порошенко переміг опонента майже 300-ми голосами.

Поки що висновки робити рано, хоча би з тих міркувань, що структур партії «Слуга народу» (саме вона висунула кандидатом в Президенти переможця перегонів Володимира Зеленського) як таких немає. А це означає, що діючі депутати (від всіх партій) мають ще як мінімум півроку, щоб реабілітуватися в очах Петра Порошенка та «впрягтися» в роботу на виборах до Парламенту.

Окрім зрадників, звісно…

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео