Ростислав Фук

Біля Тернополя розпочали ремонт дороги: рух ускладнений (фото)

У місцях проведення робіт встановлені відповідні тимчасові дорожні знаки

На державній дорозі Р-41 Обхід Тернополя, поблизу села Великий Глибочок проводиться ряд ремонтних робіт, через що рух транспорту на автодорозі частково ускладнений. Про це повідомили на сторінці Патрульної поліції Тернопільської області.

У місцях проведення робіт встановлені відповідні тимчасові дорожні знаки, тож будьте максимально уважні та обережні за кермом, не перевищуйте швидкість та слідкуйте за дорожньою обстановкою, - кажуть патрульні.

Як повідомляють у Службі автомобільних доріг Тернопільської області, на даній ділянці лагодять 109-метрову штучну споруду.

Це другий за довжиною шляхопровід у Тернопільській області. Залізобетонний шляхопровід через залізницю був збудований 1980 року і за десятиліття експлуатації став обмежено працездатним.

Траса Р-41 примикає до головних транспортних коридорів Тернопільської області М-19 Доманове - Ковель - Чернівці - Тереблече, М-09 Тернопіль - Львів - Рава-Руська і М-30 Стрий - Ізварине.Під час повномасштабної війни кількість транзитного транспорту на Р-41 значно зросла, а відповідно навантаження на шляхопровід.

У 2018 році під час поточного середнього ремонту Обходу Тернополя кошти на повноцінний ремонт шляхопроводу не виділялися, на ньому просто замінили покриття. Зараз ризик руйнування підвищився, а тому Уряд виділив кошти на невідкладний ремонт споруди.

Які роботи заплановано:

  • ремонт підходів до мосту, опор та насадок;
  • влаштування монолітної розподільчої плити, деформаційних швів та 2 шарів асфальтобетонного покриття;
  • влаштування конусів;
  • антикорозійний захист підмостових поверхонь;
  • встановлення бар’єрного і перильного огородження, дорожніх знаків;
  • освітлення шляхопроводу;
  • нанесення розмітки.

Зараз на шляхопроводі підрядна організація виконує фрезерування покриття і демонтаж балок прогонової будови. Через те, що під об’єктом залізниця продовжує функціонувати, роботи виконуються в перервах між рухом потягів.

Фото Патрульної поліції та Служби автомобільних доріг Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео