Благодійний фонд «Покрова» долучиться до заходів зі збереження Бережанського замку Синявських

Цьогоріч Бережанському замку виповнюється 490 років

Днями директорка благодійного фонду «Покрова» Любов Вовк підписала угоду про співпрацю з Державним історико-архітектурним заповідником у м. Бережани задля збереження пам’ятки архітектури національного значення. Про це розповіли на сторінці благодійного фонду у фейсбуці.

Цьогоріч Бережанському замку виповнюється 490 років. ДІАЗ у м. Бережани спільно з партнерами прагне привернути увагу до виняткової пам'ятки архітектури національного значення та розпочати її відродження. Благодійний фонд «Покрова» відкрив окремий банківський рахунок, на який будемо акумулювати кошти від усіх бажаючих благодійників для того, щоб можна було провести роботи із консервації й відновлення частини споруд Бережанського замку, - зазначила Любов Вовк. - У рамках нашої співпраці передбачені різноманітні фандрейзингові заходи як в Україні, так і за кордоном задля збереження пам'ятки архітектури.

У Бережанах є 11 пам’яток національного значення і понад 40 - місцевого. Замок Синявських — візитівка міста. Особливість  замку в тому, що він  розташований не на узвишші, як більшість подібних фортифікаційних споруд, а між двома рукавами річки Золота Липа, і при цьому жодного разу не був захоплений ворогом. Донині тут збереглися автентичні скульптури й унікальна замкова каплиця, яка не має аналогів в Україні. Триває війна, ворог навмисне руйнує пам'ятки архітектури, тож наше завдання - зберегти історичну і культурну спадщину для майбутніх поколінь.

Дякуємо благодійному фонду «Покрова», що не залишається осторонь збереження Бережанського замку. Спільними зусиллями хочемо підготувати  виставкові зали і облагородити фасадну стіну західного корпусу, відновити в ньому вікна і двері, впорядкувати територію.

У замку нині діє  експозиція робіт скульптора унікального таланту кінця XVI – першої половини XVII ст  Йогана Пфістера та арт-простір заслуженого  художника України Олега Шупляка. До 490-річчя плануємо відкрити виставковий зал  історії замку, а також –  креативний простір із пристосуванням сучасних мистецьких технологій автора ідеї Олега Шупляка, - розповіла директорка Державного історико-архітектурного заповідника у м. Бережани Ірина Мигович.

Долучитися до збереження Бережанського замку:

__ПриватБанк__

IBAN-рахунок (грн): UA483052990000026002033308587

Призначення платежу: Бережанський замок

Отримувач - БО БФ Івана Чайківського ПОКРОВА

Код ЄДРПОУ: 38248482

Фото зі сторінки БФ «Покрова» у фейсбуці та з сайту we.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео