Благородні вчинки робить влада на Тернопільщині (фото)

допомога

Відділення денного перебування Територіального центру надання соціальних послуг Теребовлянської міської ради надає послуги із соціально-побутової адаптації людей похилого віку та повнолітніх інвалідів, підтримки їх здоров’я та сприяння розвитку різнобічних інтересів і потреб, організації дозвілля, тощо. При відділенні діє «Клуб активного довголіття», тут літні люди можуть зустрічатися, займатися на тренажерах, лікуватися ароматерапією та фіточаями, спілкуватися та брати участь у різноманітних майстер-класах.

Для організації такого простору, Теребовлянською міською радою орендовано та відремонтовано приміщення по вул. С.Наливайка (частина будівлі Управління статистики, біля пожежної). У рамках обласного конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядування, у якому Теребовлянська об’єднана громада взяла участь із даним проектом, частину коштів виділила також Тернопільська обласна рада, пише terebovlyа.

На відкриття відділення, яке відбулося 21 квітня, завітали голова Тернопільської облради Віктор Овчарук, директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський, депутат ТОР Юрій Дзюбан, а також - голова тернопільського представництва Міжнародного центру впровадження програм ЮНЕСКО Віталій Семенюк та представники польського та німецького «Червоного Хреста» - Адам Формаль, Холгерт Бейєр, Герт-Райнер Махман.

Варто зазначити, що за сприяння ТП МЦВП ЮНЕСКО територіальний центр нещодавно отримав необхідні засоби реабілітації – милиці, підлокітники, палиці. Працівники відділення денного перебування, спільно із в.о. директора Терцентру Трусь Л.М., дякували за допомогу та підтримку, а також - презентували свої перші напрацювання, ділилися досвідом, запрошували до критики та співпраці.  Священики місцевих церков, о.Степан Манорик та о. Михайло Ярема помолилися спільно з усіма присутніми та освятили приміщення відділення на подальшу добру роботу.Також на відкритті були присутні представники Молодіжної міської ради, які уже співпрацювали з Терцентром, відвідуючи стареньких та одиноких, і мають в планах подальші налагодження зв’язків для надання допомоги та стирання кордонів між поколіннями.

«Ми вдячні кожному, хто долучається до роботи територіального центру, - зазначає заступник міського голови Людмила Колісник, - хто допомагає словом, ділом, матеріальними цінностями чи коштами. У подальшому, можливо, центр зможе охопити ще ширше коло незахищених верств населення. На його базі поки що будуємо соціальну політику у громаді, а з часом, у процесі децентралізації, матимемо ще більше можливостей для прийняття важливих рішень і вдосконалення системи соціального захисту на місцях».

 Благодійність – це ознака свідомого, гуманного суспільства, яка виділяє людину із тваринного світу, робить її справді вінцем творіння Господа.  Тож будьмо уважними до «старійшин» наших, а дітям – показуймо добрий приклад взаємної допомоги та підтримки.

Вибір читачів за тиждень

Відео