Орест Сарматський

Блокування міжнародної траси у найстарішому місті Тернопільщини  може повторитися

IMG_8311-Copy

Вже відомо, чому селяни та вчителі з Тернопільщини заблокували міжнародну автотрасу.

Як повідомляв напередодні «Терен», невдоволені імовірним закриттям школи, вчителі та жителі села Боричівка перекрили дорогу Тернопіль-Чернівці у Теребовлі, найстарішому місті Тернопільщині.

– Ми прийшли сюди, бо не хочемо, щоб у нашому селі закривали школу, через те, що там навчається мало дітей – трохи більше 30 учнів. Ми розуміємо, що школа малокомплектна, але й треба зрозуміти й нас. Де ми працюватимемо після закриття навчального закладу? Та й не всі батьки хочуть, щоб їхніх дітей возили на навчання у райцентр. Тому й блокуємо дорогу, щоб привернути увагу влади до цієї ситуації. Але бачимо, що владі, зокрема, голові ОТГ це все байдуже. Ніхто до нас не прийшов. Так, ми тут відстояли понад 4 години. Розуміємо, що завдали певних незручностей руху автобусів, іншого транспорту, але треба зрозуміти й нас, дослухатися до нашої думки, – розповіла кореспонденту агентства одна із блокувальниць дороги Тернопіль-Чернівці, вчителька Боричівської школи Іванна Нагірна.

Перед тим, як згорнути акцію, блокувальники між собою говорили, що обов’язково ще повторять її, якщо ніхто до них не дослухається.

Увесь цей час поліцейські спрямовували автотранспорт другорядними об’їзними дорогами навколо центральної частини Теребовлі.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео