Віра Олександрович

Борги працівникам Буданівської і Почаївської психоневрологічних лікарень обіцяють закрити 10 листопада

Головко

У порядку денному обранців краян буде понад 100 пунктів, адже депутати Тернопільської обласної ради востаннє збиралися ще 18 серпня.

Розпорядження «Про проведення 5-го пленарного засідання 2-ї сесії Тернопільської обласної ради 7-го скликання» підписав очільник краю Михайло Головко.

- Проектів рішень – дуже багато. Є понад сотню питань, - каже він. – Їх треба розглянути терміново, бо накопичилися від часу проведення попереднього засідання. Йтиметься і про наші комунальні заклади, і про освітянські, у тому числі – зміни до статутів. Розглянути треба і зміни до програм. Однак ключовим питанням стануть зміни до бюджету громади. Є багато об’єктів недофінансованих, треба, зокрема, додати гроші на завершення ремонту даху у ляльковому театрі, а також над хірургічним відділенням обласної дитячої лікарні…

Отже, проведуть засідання у середу, 10 листопада. Початок - о 10.00 у приміщенні конференцзали, що на вул. Грушевського, 8. На розгляд депутатів винесуть низку важливих питань. Серед них:  - «Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік»; - «Про проголошення 2022 року Роком Української повстанської армії»; - «Про прогноз обласного бюджету Тернопільської області на 2022-2024 рр.»; - «Про затвердження обласної комплексної програми «Здоров’я населення Тернопілля» на 2022-2026 рр.» та інші.

- Мусимо також вирішити питання із боргами, що виникли через невиплату зарплат працівникам Буданівської і Почаївської психоневрологічних лікарень, - додає голова. – Першому закладу треба близько 9 млн грн, а другому – майже 6 млн грн. Насправді, це керівники цих медичних установ не впоралися, не змогли укласти контракти із НСЗУ, а тому фінансувати тепер мусимо ми, бо обласна рада – власник цих установ. Хоча ці гроші можна було витратити на набагато важливіші речі – програми/ремонти, бо зарплату медикам має платити держава. Також доведеться закрити борг, що «висить» за Тернопільським аеропортом.

Що цікаво, винесуть на розгляд політиків і обласну Програму протидії шкідливим звичкам, формування тверезого і здорового способу життя серед дітей та молоді Тернопільської області на період 2021-2025 рр. Ініціатором появи цього документу став сам очільник облради.

- Я цю справу завжди підтримував, бо вважаю, що наша молодь має бути і твереза, і здорова, і успішна, - продовжує Михайло Головко. – Ідею тверезого способу життя варто пропагувати. Наприклад, свого часу у Верховній Раді я підтримував закон, що обмежував продаж алкоголю біля навчальних закладів, а також – у нічний час.

До слова, через карантин у приміщення конференцзали традиційно допускатимуть лише депутатів і працівників виконавчого апарату облради, представників ОДА і запрошених. Допуск представників ЗМІ та інших осіб будуть здійснювати лише за умови їхньої попередньої реєстрації. Відвідування засідання громадянами знову є обмеженим. Натомість на засідання особисто запросили: - голову і заступників голови Тернопільської обласної держадміністрації (ОДА); - народних депутатів, обраних від Тернопільщини; - керівників правоохоронних органів краю; - Кременецького, Тернопільського, Чортківського голів районних рад; - керівників структурних підрозділів Тернопільської обласної державної адміністрації.

Окрім того, обласним управлінням охорони здоров’я, майнового комплексу обласної ради у день проведення засідання наказали забезпечити здійснення карантинних заходів. 

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео