Ілона Хомів

Боротьба з комарами і кліщами: як обрати засоби захисту і які ціни у Тернополі 

Неправильне використання репелентів може бути шкідливим здоров'я, наголошує дерматологиня

У літню пору відпочинок на природі можуть зіпсувати укуси кліщів та комарів, яких спричиняють подразнюючу та алергізуючу дію на шкіру людини. Також, комахи є переносниками інфекційних хвороб, потрібно захищати шкіру від укусів. Про те, як правильно обирати репеленти (засоби, що відштовхують комах і кліщів - ред.) розповіла дерматологиня Наталія Обаль

Репелент – це натуральний або штучно створений засіб, який використовують для захисту людей від нападу членистоногих. Репеленти не вбивають комах, а відлякують, що відрізняє їх від інсектицидів (препарати для боротьби зі шкідниками – ред.)

Є три види репелентів. Перший вид – це ті, що наносяться безпосередньо на шкіру, другий – наносять на одяг, третій – у вигляді різних розпилювачів,  – розповідає дерматологиня.

Як обрати репелент

Використання будь-якого виду репелентів запобігає укусу комах та небажаних захворювань шкіри.

Щоб обрати хороший репелент, потрібно проконсультуватися із своїм дерматологом. Обов'язково під час придбання та перед використанням засобу потрібно детально прочитати інструкцію. Є репеленти, якими можуть користуватися тільки дорослі, адже у своєму складі вони можуть містити елементи небезпечні для дітей. Інструкцію читати обов'язково, адже там зазначають про правильне використання та тривалість дії засобу від комах, – додає дерматологиня  Наталія Обаль 

Як правильно наносити репеленти

Наносити репелент на шкіру варто тонким шаром. Перед та після нанесення потрібно ретельно вимити руки з милом. Розпилювати репеленти на відкритому повітрі, щоб запобігти вдиханню аерозолю. При випадковому потраплянні засобу на слизову оболонку очей слід негайно промити їх водою. Після прогулянки засіб обов'язково потрібно змити із шкіри, а одяг попрати. 

Скільки коштують репеленти у Тернополі

Придбати репеленти можна у магазинах косметики та побутової хімії, аптеках у Тернополі.  Види є різні. 

Вартість спреїв коливається від 90 до 200 гривень. Є й креми ціною 150-170 гривень. Комплекти від комарів з електронаповнювачем та рідиною – 70-190 гривень. Засоби після укусів комах – 37-40 гривень. 

Читайте також: Сонцезахисні засоби: як обрати і які ціни у Тернополі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео