Оксана Бучко

Будинку-інтернату на Тернопільщині планують продати масло у 2,5 рази дешевше

new-42136

Рекордно низьку ціну на вершкове масло пропонують Почаївському психоневрологічному будинку-інтернату, що на Тернопільщині. Заклад опублікував повідомлення про намір підписати договір із підприємницею Вікторією Борис на постачання цього продукту лише по 85 грн за кілограм. У той же час бюджетні установи замовляють цього року масло по 140-200 грн/кг, інколи навіть дорожче, наприклад, по 210 грн за кг (у ТОВ «Явір-плюс» Скориківська сільрада на Тернопільщині).

Як проаналізували на lviv.nashigroshi.org, згідно з даними моніторингу Державної служби статистики, у січні середня споживча ціна в Україні на масло становила 222 грн/кг, а у Тернопільській області – майже 214 грн/кг. Відтак, будинок-інтернат планує купити масло в 2,5 рази дешевше.

Попередньо пропонували 122 грн/кг. Загалом, заклад хоче придбати 1150 кг масла 72,5% жирності. Зменшили ціну від підприємства на аукціоні. А на тендерах вже після аукціонів та ж фірма пропонує масло по 120-140 грн з ПДВ в залежності від обсягу замовлення. Конкуренти підприємиці пропонували масло по 109,5 та 130 грн/кг.

Один з учасників торгів ТОВ «Кременецьке молоко» на Prozorro просить надати пояснення щодо запропонованого по такій низькій ціні продукту.

– На сьогодні відпускна ціна такого продукту становить 125 грн/кг, – йдеться у пропозиції підприємства. – Учасники закупівлі пропонують 85 грн/кг 109,5 грн/кг, будучи посередниками. Тож у ціну ще й заклали торгову націнку. Просимо надати роз’яснення, який саме продукт пропонують постачати у заклад по такій ціні.

До слова, основним замовником у Вікторії Борис, згідно з даними аналітичного сервісу Clarity, є саме Почаївський психоневрологічний будинок-інтернет. У неї він планує придбати, наприклад, сосиски та варену ковбасу по 60-65 грн/кг, хек без голів по 53 грн/кг, а свинину і курячі стегна дешевше 72 та 55 грн/кг відповідно. Загалом вона отримала замовлень в Prozorro на 820 тис. грн, усі – в Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео