Будинок правосуддя Тернополя тепер під цілодобовою охороною (фото)

_MVS1289

Господарський та апеляційний суди Тернопільської області перебуватимуть під наглядом територіального управління Служби судової охорони.

Двадцять сьомого листопада представники новоствореної служби приступили до виконання своїх основних завдань. За словами очільника служби Едуарда Кольцова, його бійці займатимуться організацією належного громадського порядку в судах, в судових установах, при необхідності охоронятимуть суддів, членів їх сімей і їхніх родичів. Він запевнив, що всі завдання, поставлені державою, вищою радою правосуддя, керівництвом служби судової охорони, вони виконають на всі сто відсотків, пише Досьє 102.

- Тридцять один працівник нашої служби вже склав присягу на вірність Україні. На даний час проводиться конкурсний відбір. 28-29 листопада буде практичний етап. Що слід зазначити, що зараз на конкурс на одну посаду подається 2-3 заявки. Це говорить про авторитет служби, про те, що наші громадяни зацікавилися цією службою і готові вступати в наші ряди і бути з нами на варті правосуддя.

_MVS1281
_MVS1281

Голова Тернопільського господарського суду Сергій Стопник пригадує, що раніше представників Феміди охороняла судова міліція «Грифон». Проте її розформували й деякий час судова служба залишилася просто без охорони. Далі за порядком в суді стежили представники Національної гвардії та поліції.

- Зараз з'явився новий підрозділ. Я вважаю, що це вже наша сім'я - це служба судової охорони, яка є невід'ємною частиною судової влади. Це ще раз підкреслює те, що зміцнюється незалежність судової влади.

Суддям часто доводиться приймати дуже серйозні рішення. Проте це важко, коли представник Феміди залишається не захищеним або віч-на-віч із правопорушниками чи злочинцями.

- Сьогодні історичний день в історії судової системи України. Оскільки створений новий державний орган - служба судової охорони, яка підзвітна вищій раді правосуддя і підконтрольна Державній судовій адміністрації. Я думаю, що вони з честю будуть виконувати, покладені на них обов'язки і виправдають довіру, яка на них була покладена як державою, так і органами правосуддя, - переконаний голова Тернопільського апеляційного суду Богдан Гірський.

_MVS1360
_MVS1360

Бути завжди напоготові захисту життя і здоров'я людей, спокійних чергувань та менше негативних моментів побажав новоствореному управлінню командир 2-го стрілецького батальйону Національної гвардії Дмитро Гуртовський. Його бійці майже два роки забезпечували порядок в судах. Сьогодні цю місію вони передали Службі судової охорони.

- Хочу побажати вам дисциплінованих відвідувачів судової установи, забезпечити виконання законних рішень суддів, бути завжди готовими до виконання, покладених завдань та легкої служби.

27 листопада Служба судової охорони заступила на чергування в Будинку правосуддя, а вже 11-12 грудня вони почнуть охороняти окружний адміністративний суд, Тернопільський міськрайонний суд, а також управління державної судової адміністрації в Тернопільській області.

_MVS1342
_MVS1342

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео