Віра Олександрович

Було б 120 тисяч пляшок «фальсифікату», якби не тернопільські податківці (фото)

unnamed (3)

Спирт вартістю 3,3 млн грн конфіскували у власність держави на Тернопільщині.

Таким було рішення суду, запевнили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Підрозділи податкової міліції ГУ ДФС в області постійно проводять заходи, спрямовані на витіснення з обігу незаконно виготовленої підакцизної продукції, що становить загрозу життю і здоров’ю людей, - наголосили у податковій. - А це, насамперед, стосується алкогольних напоїв, тютюнових виробів і пально-мастильних матеріалів.

unnamed (5)
unnamed (5)

Нагадаємо, торік у вересні співробітники податкової міліції Головного управління ДФС в області спільно із працівниками Управління СБУ в області вилучили із незаконного обігу  24,2  тис. літра спирту орієнтовною вартістю 3,3 млн грн. Речовину перевозила фізична особа без будь-яких документів («Терен» про таке писав ТУТ і ТУТприм.).

-Законодавством передбачено, що виробництво спирту та його реалізацію можуть здійснювати лише державні підприємства, а транспортування здійснюється лише з відома органу державної фіскальної служби та за наявності належним чином оформлених документів на перевезення.

unnamed (4)
unnamed (4)

Відтак у лютому цього року суд прийняв рішення про спеціальну конфіскацію вказаного спирту у власність держави.

-У разі потрапляння цієї партії спирту у підпільне виробництво його було б достатньо для виготовлення 121 тисячі пляшок горілки, - додаю фахівці. - При цьому збитки бюджету від несплати акцизного податку склали б понад 2,6 мільйони гривень.

До слова, збільшення випадків отруєння алкоголем фіксують на Тернопіллі. Так, загальна кількість постраждалих від підробленої оковитої за останні 6 років - 3 тисячі 455 осіб. Лише торік неякісним спиртним отруїлися – 694 людини, розповіли в управлінні охорони здоров’я обласної держадміністрації. Причому таку статистику фіксують майже у кожній області України. Адже експерти констатували: частка тіньового горілчаного ринку у нашій країні, за неофіційними даними, становить близько 80%.

Фото, надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео