Анастасія Кисіль

«Це не означає, що завтра вас заберуть на передову»: влада - про законність вручення повісток на вулицях

Жителі Тернопільщини сумніваються у правомірності вручення повісток на вулицях міст і сіл. Проте влада наголошує, - це не є порушенням закону

На Тернопільщині працюють спільні патрульні групи, які перевіряють документи у громадян на вулицях та вручають повістки всім військовозобов’язаним.  Відколи діють такі перевірки, жителі області  часто звертаються на «гарячу лінію» обласної військової адміністрації, щоб дізнатися правомірність таких дій. Про це розповів під час брифінгу 26 червня голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш. 

Повістки вручають законно. Хочу зараз звернутися до всіх: при отриманні повістки ви зобов’язані з’явитися у військкомат для уточнення  ваших реєстраційних даних. Після цього будуть прийматись подальші рішення. Отримання повістки на руки - не є підставою, що вас завтра заберуть на передову. Але необхідно стати на облік та зареєструватися. Це стосується не тільки жителів Тернопільщини, а й переселенців, - каже він. 

Нагадаємо, за два тижні роботи спільних патрульних груп на Тернопільщині вже вручили близько 800 повісток. Як писав Терен, до складу таких груп, окрім поліцейських, входять представники військкоматів, військової служби правопорядку та органів місцевого самоврядування. Загалом щодня на патрулювання в області виходять 25 груп.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео