Через київського чиновника в Тернополі може виникнути скандал

Тарас Білан

Звільнення Тараса Білана з посади директора заводу «Промінь» та призначення на його місце керівника з Києва може мати для Тернополя негативні наслідки.

Адже в обов’язки директора входить не лише організувати поточну роботу, а й ефективно управляти майном підприємства.

Сам Тарас Білан однією з причин називає «для того, щоб завод оголосили банкрутом і порізали на металобрухт. Для цього привезли директором людину із самого Києва…» / детальніше читайте ТУТ /.

Позбавлення посади представника партії Президента виглядає дивним (як відомо, Тарас Білан є депутатом Тернопільської міської ради від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність»), оскільки оборонкою Президент опікується мало не особисто через довірених людей (про це можна дізнатися з тексту на «Українській правді»).

Тому зміщення Білана звичним поділом посад назвати важко. Навіть в доводу працевлаштування іншого однопартійця.

Однією з версій, яка має право на життя, призначення керівника зі столиці, якого не зв’язують симпатії до мешканців Тернополя, може бути бажання правильно «освоїти» землю під гаражами.

Як відомо, майже 6 гектарів, де зараз розміщуються гаражі понад 600 автомобілістів, за рішенням суду були повернуті підприємству «Промінь». Після всіх перипетій, відповідний запис в реєстрі речових справ зроблений 20 вересня 2016 року / детальніше читайте ТУТ /.

Після повернення реального права користування земельною ділянкою, директор підприємства Тарас Білан активно відстоював інтереси власників гаражів, обіцяючи їм приватизацію земельної ділянки, на якій стоять металеві споруди.

Звільнення Білана може поставити крапку в ініціативі керівництва заводу допомогти тернополянам набути права власності на ділянку, якою вони користуються вже десятками років.

Під час попередніх скандалів з цією ділянкою, частина власників гаражів спокусилася на створений кооператив, який збирав гроші ніби то за обслуговування, не маючи права управління земельною ділянкою. Інша частина – взагалі не платила, боячись бути ошуканим, що вплинуло на якість обслуговування інфраструктури території під гаражами.

Тепер ситуація може знову повторитися. Допоки новопризначений керівник не розвіє сумніви тернополян та влади.

Намісник президента в області Степан Барна намагається дбати про відновлення самого заводу / детальніше читайте ТУТ /. Але чи вистачить йому сил відстояти інтереси тернополян?

Вибір читачів за тиждень

Відео