Орест Сарматський

Через сільгосппідприємство сталася стрілянина (Агроновини)

1201 (Copy)

У селі Чонгар Генічеського району Херсонської області поблизу одного з сільгосппідприємств нещодавно сталася стрілянина. В результаті ніхто з громадян не постраждав. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Попередня правова кваліфікація події – ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство».

Поліцейські попередньо встановили, що подія відбулась за участю представників двох сторін конфліктної ситуації, що склалася навколо одного з сільгосппідприємств в районі.

Проводяться першочергові слідчі дії.

Європа відмовила українській картоплі

1202 (Copy)
1202 (Copy)

Єврокомісія відмовила у відкритті ринків для української картоплі. Про це стало відомо під час відеоконференції між співробітниками Мінагрополітики та Єврокомісії, передає «Інфо-Шувар».

Українській стороні порадили гармонізувати європейське та українське законодавство в галузі картоплярства, після чого повернутися до обговорення перспектив української картоплі в Європі.

У минулому сезоні через посуху у Європі недоотримали 30% урожаю картоплі. Лише дві країни мали високі врожаї – Україна та Білорусь.

Професійні виробники картоплі у 2018 р. заклали на зберігання 152 тис. т картоплі, переважну більшість якої реалізували на внутрішньому ринку та експортували до Молдови.

На разі українські картоплярі намагаються отримати від Мінагрополітики європейські директиви в галузі картоплярства, щоб самостійно адаптувати їх до вітчизняних реалій. В Українській асоціації виробників картоплі впевнені, що українська картопля має значно більше шансів потрапити на європейський ринок, із огляду на дію ЗВТ між Україною та ЄС, а також розпочатою у 2018 році гармонізацією європейського та українського законодавства.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео