Орест Сарматський

Червоний Хрест зі Швейцарії опікуватиметься вимушеними переселенцями у Тернополі

Швейцарські медики беруть під своє «крило», тих, хто постраждав у гарячих точках

У Тернополі міський голова Сергій Надал та керівництва профільних управлінь міської ради зустрілися з представниками Міжнародного  Комітету Червоного Хреста, які приїхали у місто з гуманітарною місією зі Швейцарії.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Під час зустрічі обговорили спільні дії та пропозиції, що будуть корисними як для нашої громади, так і для України загалом, під час воєнного стану.

– У Тернополі немає бомбардувань, немає поранених, однак є велика кількість вимушених переселенців. І наше завдання – забезпечити їм комфортне тимчасове перебування чи повноцінне проживання у місті. Кількість внутрішньо переміщених осіб очікуємо достатньо велику, відповідно це вплине на міську інфраструктуру, на роботу всіх мереж міста і громадський транспорт. Потрібно розуміти, що ми повинні забезпечити громаду міста необхідними продуктами харчування і медикаментами. Тож ми оперативно намагаємося вирішувати проблеми переселенців тут, у Тернополі. Впевнений, що місія Червоного Хреста на цих оточених та окупованих російськими нелюдами територіях, допоможе врятувати сотні тисяч життів, – зазначив Сергій Надал.

Міжнародні гості, у свою чергу, наголосили, що дуже вражені українським народом, злагодженістю у роботі та наданні допомоги потребуючим, і жоден інший народ не зміг би так згуртуватися в такий складний час.

Додамо, Тернопіль тривалий час співпрацює з організацією Червоного Хреста, який діє на території міста та області. За період спільної роботи реалізовано багато соціально-корисних проєктів для наших громадян.

Фото: Тернопільська міська рада

Вибір читачів за тиждень

Відео