Тамара Коблик

Чи можна заморожувати молоко і як довго воно зберігається

Найчастіше питанням чи можна заморожувати молоко, задаються мами немовлят, проте в морозилці можна зберігати і залишки чи надлишки домашнього, чи магазинного молока

Молоко можна заморожувати, як будь-який інший натуральний молочний продукт. Але щоб зберегти всі смакові, біологічні та поживні властивості необхідно дотримуватися деяких умов. Про це пише NV.LIFE.

Як правильно заморожувати молоко

Заморозити можна будь-яке молоко: знежирене, 2%, незбиране молоко, вершки, домашнє, грудне та інше. Проте варто врахувати, якщо заморожуєте молоко з високим вмістом жиру, він може відокремитися після розморожування. У морозильній камері можна заморожувати молоко:

  • у поліетиленових пакетах із застібкою Zip-Lock;
  • у маленьких пластикових пляшках;
  • у формах для льоду (для додавання в чай і каву).

Тара для заморозки молока має бути чистою, сухою та знежиреною. Якщо ви хочете заморозити молочний продукт у пляшці - не наповнюйте її під саму шийку, тому що замерзле молоко розширюється в обсязі, що може призвести до розриву пластику.

Скільки можна зберігати молоко у морозилці

Заморожене молоко можна зберігати в морозильній камері трохи більше 4-6 тижнів. Майте на увазі, чим довше молоко зберігатиметься, тим менше корисних речовин у ньому залишатиметься. Щоб розморозити молоко, дістаньте його з морозилки та поставте на 1 добу в холодильник. Слід врахувати той факт, що розморожене молоко заново заморожувати не можна, оскільки в такому разі губляться всі його корисні та смакові якості.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео