Чим відрізняються омега-3 кислоти та риб'ячий жир

Новини компаній

Майже кожна людина пам'ятає, як у дитинстві батьки давали їй риб'ячий жир. Це відбувалося під час захворювання на ГРВІ. Проте сфера використання риб'ячого жиру значно ширша, ніж лікування гострих респіраторних захворювань. Ця речовина містить омега-3 кислоти, які щодня приймають участь у хімічних реакціях в організмі, проте не виробляються у ньому. При дефіциті омега-3 поліненасичених кислот, відбувається збій деяких процесів та порушення роботи органів, систем.

Як обрати якісний риб'ячий жир?

Зараз багато сімейних лікарів, призначаючи риб'ячий жир, мають на увазі омега-3 кислоти. Риб'ячий жир та омега-3 кислоти - це не одне й те ж.

Відмінності риб'ячого жиру та омега-3 кислот:

  • Риб'ячий жир отримують з печінки та внутрішніх органів морської риби. Це рідина з неприємним запахом та маслянистою структурою.
  • Омега-3 кислоти - це речовини, які отримують з риб'ячого жиру, шляхом його обробки етиловим спиртом. В результаті отримують етиловий ефір, який зазвичай поміщають всередину капсул, що реалізують в аптеках. Це найдешевше джерело кислот, яке засвоюється організмом на 50%.
  • Деякі виробники якісних препаратів повторно відновлюють омега-3 з етилового ефіру до початкового стану, відділяючи жирні кислоти від інших речовин, що містяться в риб'ячому жирі.

У риб'ячому жирі не так багато корисних для організму компонентів, а саме поліненасичених жирних кислот, які приймають участь у хімічних реакціях. Саме тому краще купувати омега-3 кислоти, на упаковці яких вказують конкретний вміст поліненасичених жирних кислот. Чим більше їх у капсулах, тим краще.

Чи варто купувати рослинні різновиди омега-3 кислот?

Зараз у продажу з'явилися омега-3 кислоти, які виготовляють з лляної олії. Тому вегани, які вживають саме цю речовину, вважають, що в них немає дефіциту омега-3 кислоти в організмі. Якщо розглянути склад рослинної та риб'ячої омега-3 кислоти, то це зовсім різні речовини, які мають різну структуру. 80% рослинних омега-3 кислот не засвоюються в організмі та виводяться в незмінному вигляді з сечею та калом. Тому не варто витрачати гроші на цю речовину. Краще придбати риб'ячий жир та омега-3 кислоти, що з нього виготовляють.

Омега-3 лляної олії представлені у вигляді альфа лінолевої кислоти, яка не приймає участь у хімічних процесах всередині організму. Обираючи риб'ячий жир, віддавайте перевагу дорожчим різновидам відомих виробників, які витрачають гроші на відділення омега-3 кислоти та її відновлення з ефіру. У такому вигляді засвоюється до 90% речовин, необхідних організму.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео