Віра Олександрович

Чому болить голова у тернопільських підприємців, розбиралися фахівці (фото)

DSC_0147

Про нюанси блокування реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування йшлося на засіданні Громадської ради при ГУ ДФС Тернопільщини.  

Про те, що це питання є нині дійсно дуже гострим, «Терену» розповіли місцеві підприємці (читайте ТУТприм.). Чергове засідання Громадської ради відбулося 7 вересня, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, із 1 липня 2017 року повноцінно запрацювала система моніторингу оцінки ризиків. Вона, на думку фахівців, дає можливість призупинити реєстрацію ризикових податкових накладних. Утім, у підприємницькому середовищі нині найбільш гостро звучить саме питання блокування реєстрації податкових накладних. Враховуючи це, учасники Громадської ради вважали за доцільне розглянути на засіданні і обговорити впровадження Автоматизованої системи моніторингу оцінки ступеня ризиків, реєстрації і блокування податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Про практику застосування системи, загальні проблемні питання у реєстрації податкових накладних і їх блокування розповіла начальник управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Тернопільській області Наталя Волошинович.

Волошинович
Волошинович

Ви вкотре довели свою небайдужість і активну громадську позицію у вирішенні нагальних проблем бізнесу Тернопільщини, - підсумував зустріч голова Громадської ради при ГУ ДФС в області Михайло Лучко. - Дякую кожному із учасників засідання за змістовну та продуктивну роботу…

Відповідно до порядку денного, обговорили на засіданні також інші важливі питання. Зокрема, йшлося про особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій підприємцями-платниками єдиного податку I-III груп, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, розповів заступник начальника управління аудиту – начальник відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями ГУ ДФС в області Андрій Вегера. Про наявність підстав для проведення перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю підакцизними товарами присутніх ознайомив начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Роман Савка.

Фото, надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео