Віра Олександрович

«Головне - бізнесу не заважати» - кажуть підприємці із Тернопільщини (відео, фото)

Підприємці

Суттєве покращення бізнес-клімату на Тернопільщині за останні роки помітили місцеві підприємці. Причому владу краю вони навіть готові ставити іншим за приклад.

Нагадаємо, День підприємця на Тернопільщині відсвяткували у форматі бізнес-форуму (про це читайте ТУТ і ТУТ прим.). На цьому заході були присутні переважно підприємці, які займаються зовнішньоекономічною діяльністю. І це – невипадково, адже їхня діяльність є надзвичайно важливою для нашої області. Серед гостей, зокрема, був Михайло Перкач – директор ПП «Будсервіс-плюс» (смт Підволочиськ).

Перкач підприємець
Перкач підприємець

- За останні 2-3 роки сталося багато позитивних речей, - каже він. – Вперше за всі роки Незалежності держава перестала заважати бізнесу так, як вона це робила досі. То йде мова саме про малий і середній бізнес. Бо великий – сам себе може захистити… і в Верховній Раді, й іншими шляхами. Але зараз дуже позитивна тенденція йде, що державні структури стають на бік бізнесу.

[embed]https://youtu.be/17nmfJg8YKM[/embed]

Найбільше претензій у Михайла Перкача наразі до контролюючих органів. Мовляв, вони ще не полишили практики «наїздів» на бізнес, хоча проводити перевірки їм і заборонили.

Директор науково-технічного об’єднання «Енергоощадні технології» Іван Іскерський (м. Хоростків) професійне свято і влаштований із цієї нагоди бізнес-форум вважає чудовою можливістю підбити підсумки і запозичити чийсь досвід.

[embed]https://youtu.be/Fgti1NVEEZg[/embed]

- Ми бачимо якийсь прогрес, - наголошує він. – Адже помічаємо зрушення як у своїй сім’ї, так і на рівні держави…

Іскерський, підприємець
Іскерський, підприємець

До речі, підприємство, яке очолює пан Іскерський, за 10 років пройшло чималий шлях – від банкрута до успішної фірми, на якій нині працюють 100 людей.

[embed]https://youtu.be/zHDjumRIYek[/embed]

- Бізнесу не треба допомагати, - додає чоловік. – Йому просто не варто заважати…

Але якою б оптимістичною не була його позиція, негаразди Іван Іскерський все ж помітив.

[embed]https://youtu.be/l_HaTzQmBYc[/embed]

Саме завдяки бізнесу наша область сьогодні отримує чималі кошти до бюджетів різних рівнів. Тому обов’язок влади - зробити все, щоб підприємці працювали, наголосив перший заступник голови ОДА Іван Крисак.

[embed]https://youtu.be/TZcVH41omBQ[/embed]

- Це завдяки вам ми сьогодні маємо чим платити зарплати вчителям і медикам, створюємо робочі місця, - сказав він, звертаючись до підприємців. - Так, що у цьому напрямі влада зробить усе, аби сприяти у розвитку мікробізнесу, малому, середньому і великому бізнесу.

Крисак ОДА
Крисак ОДА

До слова, за 7 місяців поточного року від підприємців, які займаються зовнішньоекономічною діяльністю (ЗЕД), а також за рахунок митних зборів область отримала близько 800 мільйонів гривень. При цьому уже 68 мільйонів гривень із перевиконання митних платежів використали на ремонт і будівництво місцевих доріг.

Репрезентація2
Репрезентація2

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео