Чому до Кременця приїздив знаменитий земляк? (відео)

Андрій Війтович

Кременчани отримали ексклюзивний подарунок «під ялинку» у вигляді концерту свого знаменитого земляка Андрія Війтовича. Разом із місцевим камерним оркестром відомий шанувальникам класичної музики альтист виступив у залі Гуго Коллонтая Кременецької ОГПА ім. Тараса Шевченка.

Вхід на передсвятковий концерт був безкоштовний. Кременчани, які потрапили на виступ, із захопленням ділилися враженнями у соцмережах і називали його казковим.

Довідка:

Андрій Війтович народився в м. Кременець. Коли майбутньому музиканту було 3 роки, родина переїхала до Львова. У семирічному віці розпочав музичну освіту в класі професора Івана Шутко, навчаючись у Львівській спеціальній музичній школі-інтернат ім. Соломії Крушельницької, згодом продовжив своє навчання у Львівській консерваторії в класі професора Народної артистки України Лідії Остапівни Шутко.

В 1991 році отримав стипендію на навчання в Академії ім. Ієгуді Менухіна в Гштааді, Швейцарія. В 1996 році Андрій пройшов конкурс та отримав посаду заступника концертмейстера групи альтів в Лондонському симфонічному оркестрі, а вже у 2000 році очолив групу альтів в оркестрі Королівського театру Ковент-Гарден.

Андрій Війтович співпрацював з такими диригентами, як П’єр Булез, Колін Девіс, Бернард Гайтінк, Мстислав Ростропович та Георг Солті. Він гастролював з провідними оркестрами, брав участь в різноманітних фестивалях як соліст, серед яких Променадні концерти Бі-Бі-Сі (BBC Proms). Обіймає посаду професора по класу альта в Королівському коледжі музики та очолює групу альтів в оркестрі English Sinfonia.

Відео Віталій Чумакевич та Зоя Карп`юк

Вибір читачів за тиждень

Відео