Орест Сарматський

Чому нині майже не вирощують яловичину? (Агро-новини)

l03

Займаючись глибоким аналізом ринку м’яса, виявилося, що найбільшою нереалізованою нішею є відгодівля і глибока переробка м’яса яловичини. Те, що у нас виробляється — це на 99% телятина.

Про це, на своїй сторінці у Facebook написав економіст департаменту технічного співробітництва ФАО Андрій Ярмак.

Він також назвав основні проблеми реалізації відгодівлі яловичини.

* Брак знань;

* Недостатній рівень усвідомлення необхідності глибокої обвалки;

* Нерозуміння переваг розташування та логістики;

* Брак розуміння того, що переробне підприємство, яке орієнтоване на експорт, повинно мати мінімальну потужність, щоб завантажувати 1 контейнер на день.

Результатами свого дослідження Андрій Ярмак та інші експерти галузі поділяться на конгресі виробників та експортерів яловичини Ukrainian Beef Congress.

Подія відбудеться 24 листопада 2017 р. в ВЦ КиївЕкспоПлаза.

0301
0301

Під час конгресу будуть обговорюватися такі питання:

* які заробітки приховує відгодівля бичків молочних порід;

* як підняти вартість експортної продукції з 1,5 до 3,5 дол. в перерахунку на живу вагу;

* як організувати ефективний ланцюжок – від народження теляти до арабського імпортера;

* чому глибока переробка вигідніша за експорт живих тварин та куди продавати субпродукти;

* які типові помилки виробників пояснюють практичну відсутність яловичини на українському ринку.

Наступного року посівні площі під бобовими зростуть на 30%

У наступному році прогнозується збільшення посівних площ під бобовими культурами на 30%. Про це повідомили в Громадському об’єднанні «Спільнота виробників і споживачів бобових України», передає landlord.ua.

Цьогоріч площі під культурами, що належать до бобових, склали 502, 7 тис. га, з яких під горохом — 410, 6 тис. га, під квасолею — 42,8 тис. га. Зокрема, площі під горохом за останні три роки зросли в 2,4 рази.

Урожай бобових в 2016 р. склав близько 800 тис. т, цього року очікують на 1,3 млн т.

«В цілому на світовому ринку попит на бобові перевищує пропозицію. Однак треба враховувати особливості сезону. Цього року скорочується виробництво гороху в Канаді і США, але зростає в Україні і Росії. Таким чином, конкуренція серед постачальників зміщується в бік Причорноморського регіону», — коментує генеральний директор консалтингового агентства «Украгроконсалт» Сергій Феофілов.

0302
0302

Порівняно з минулим роком урожай гороху в Україні зріс на 38%.

«Посівні площі під горохом на 70% більші, аніж минулорічні. Але через погодні умови урожайність знизилась», — повідомила директор Daniel Trading SA Олена Нероба.

Українські аграрії зберуть горох на площі 405 тис. га, це найвищий показник за останні 15 років. Валовий збір гороху прогнозують на рівні 1,02 млн т. Це на 36% перевищує минулорічні показники.

Україна посіла 20 місце за кількістю органічних угідь

В Україні під органічним виробництвом сертифіковано 421 тис. га угідь. За цим показником Україна посіла 20 місце у світі. Про це повідомив старший науковий співробітник відділу економіки аграрного виробництва та міжнародної інтеграції Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Богдан Духницький.

За його словами, у структурі сільськогосподарських угідь частка органічних земель становить 1%.

0303
0303

«Основні площі вітчизняних органічних сільгоспугідь задіяні під вирощування зернових (пшениця, ячмінь, кукурудза) — 197 тис. га. Під олійні культури — соняшник і ріпак — відведено 67 тис. га», — ідеться в повідомленні.

Площі під вирощування органічних овочів перевищують 8 тис. га, а під органічну картоплю — становлять 1,2 тис. га.

Вибір читачів за тиждень

Відео