Віра Олександрович

Чому поліцейські на Тернопільщині перестали звільнятися?

unnamed-36

Поліцейські на Тернопільщині уже не поспішають звільнятися. Тож кадрові проблеми, спричинені люстрацією і атестацією, правоохоронці краю незабаром подолають.

Про це сьогодні, 7 грудня, заявив начальник Головного управління Національної поліції (ГУ НП) в області Олександр Богомол. Про те, що також відбувалося під час прес-конференції, читайте ТУТ.

- У зв’язку із покращенням матеріального забезпечення і заробітної плати у нас перестала текти хвиля звільнень, - каже він. – Люди зрозуміли, що можна працювати. І та дозарплата, яку допоміг встановити для поліцейських міністр через Кабмін і Прем’єр-міністра, дозволяє працювати, належно нести службу.

Нагадаю, постійний штат поліції Тернопільщини затвердили минулого тижня. Олександр Богомол пояснив, що уже до 10 грудня перепризначать тих співробітників, які достойні далі працювати у лавах поліції. Натомість службовці, які вчинили кримінальне правопорушення чи підозрюються в інших протизаконних вчинках, однозначно у постійний штат не переведуть.

- Процес атестації в Головному управлінні Національної поліції Тернопільщини завершився, - підсумовує він. - Створені всі умови для ефективної та якісної роботи. Але значний некомплект у підрозділах ГУ НП впливає на кадрову стабільність. Через виникла проблема із підбором кандидатів на вакантні керівні посади. Зокрема, є шість вакансій начальників територіальних підрозділів і дванадцять вакансій їхніх заступників.

Відтак, Олександр Богомол звернувся до всіх працівників поліції, ветеранів і пенсіонерів органів внутрішніх справ, а також громади краю із проханням надати пропозиції щодо комплектування вакантних керівних посад поліцейськими із числа діючих співробітників. Інформацію можна надіслати на особисту електронну скриньку головного поліцейського краю: аlbomnik@urk.net.

Фото із сайту tp.npu.gov.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео