Чому тернополянка прикрасила ялинку печивом?  

P1017798

Використовувати готові прикраси — це зручно, але нудно. Вони занадто однакові. А ось коли вся оздоба відповідає вподобанням і смакам — значно краще. Надто ж коли рукотворами можна не тільки милуватися, а й ласувати. 

Тернополянка Ліля Лилик любить експериментувати. Цього року її ялинку прикрасило домашнє печиво.

— Ідея використати їстівний декор не прийшла зненацька — давно зріла в голові, а склалося все, як пазл, саме перед святами. Я приготувала коржики, застосувавши для них ті ж складові, як для класичних медових пряників. У попередні роки не раз використовувала солодощі як новорічні прикраси — цукерки, горішки в фользі, мандаринки, а, крім того, виготовляла прикраси власноруч — використовувала для цього смішні картинки з журналів, різноманітні фотографії, — розповідає Ліля. 

Святкові солодощі — не тільки про смакування, а й про приготування. Запитую Лілю Лилик про настрій, з яким вона береться за їх випікання. Відповідає:

— Може, це прозвучить кумедно, але я наспівую тісту та коржикам. А, буває, і голосно співаю. Сусіди не реагують, то й добре, — сміється Ліля. — Словом, я отримую від процесу задоволення. Думаю, коржики теж. Контрольна тест-група випічки — мої діти. Якщо їм в кайф і вони змітають все печенько ще до того, як приготується останнє, то все вдалось!

P1017841
P1017841

Святковості солодощам додає карамелька, котру Ліля кладе всередину печеньок — під час випікання цукерка розплавляється, так виходить майже прозора частина. А форма, котру використовує співрозмовниця, — зірочка, тож яскравий акцент посередині логічний.

— Звісно, можна надати тісту будь-яку форму. Можна і самому щось цікаве та неординарне вирізати. Але вже над таким я не заморочуюсь. В мене є зірочка — гаразд, хай буде, підходить, — сміється співрозмовниця.

Завдяки тому, що тісто досить сухе та виготовлене з використанням меду, натурального консерванту, зберігатись такі ласощі можуть близько тижня, але це тільки за умови, що до того їх ніхто не з’їсть… А це малоймовірно.

P1017803
P1017803

Анна Золотнюк

Фото надала Ліля Лилик

Вибір читачів за тиждень

Відео