Віра Олександрович

Чотири родини тепер почуваються у Тернополі, як вдома (фото, відео)

Багатодітна родина, колишній боєць АТО, а також дві жінки, які переїхали у Тернопіль з початком бойових дій на сході України, тепер мешкатимуть у новобудовах на вулицях Тролейбусній і Київській.

Цим чотирьом родинам сьогодні, 10 липня, вручили сертифікати на отримання квартир. Це стало можливим завдяки державній програмі будівництва (придбання) житла для молоді. Подія для нашої області – непересічна, тож у гості приїхав голова правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Сергій Комнатний. Він особисто привітав щасливчиків, які тепер матимуть власне помешкання.

Слово взяв і голова обласної держадміністрації Степан Барна. Він пообіцяв, що сприятиме тому, аби наша область отримувала більше фінансування на молодіжне будівництво.

- Ми розуміємо, що йдеться про «сирі» квартири. Тепер вам ще треба думати і про двері до помешкання, і решту, - каже пан Барна. – Так, ми ще нескоро прийдемо до вас на каву, але – коли запросите, завітаємо обов’язково.

З власним вітанням виступив і голова обласної ради Віктор Овчарук.

Саме тут відбулася невеличка суперечка між очільниками. Степан Барна наполягав, що обласній раді, тобто політикам, варто краще дбати про звичайних громадян, а не робити лише гучні заяви. Мовляв, треба підтримувати програму кредитування молодіжного будівництва ефективніше, виділяючи більше грошей. На що Віктор Овчарук зауважив, що область має заробляти більше коштів і тоді проблем з фінансуванням будь-яких програм не буде. Цей діалог у залі сприйняли позитивно, навіть лунав сміх та овації.

Згодом перейшли власне до урочистої частини – вручення сертифікатів. Отже, серед щасливчиків були: багатодітний батько Іван Боднар, колишній боєць АТО Іван Коперняк, а також дві переселенки із зони АТО - Ольга Полікарпова та Оксана Болотова.

- Нам, внутрішньо переміщеним сім’ям – дійсно дуже важлива ваша підтримка, - каже Ольга Полікарпова, яка вирішила висловити кілька слів вдячності від усіх щасливчиків. – Красне дякую – чудовим людям, які працюють у Фонді молодіжного кредитування. Дякую щиро! Від себе і від Оксани Болотової. Також дякую Тернополю і тернополянам за те, що дали нам відчути, що означає це приємне і тепле відчуття знову отримати свою домівку. Відчути себе вдома…

До речі, після урочистостей відбувся тематичний семінар з молодіжного житлового будівництва.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«166008,166009,166010,166011,166012,166014,166015,166016,166017,166018»]

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео