Чи буде покарано голову Зборівської райдержадміністрації?

1466152805-4337

Ще у далекому січні минулого року голова Зборівської РДА Ігор Яворський отримав у власність квартиру, площа якої становила  116,5 кв. м. ціною 321784 грн.

Невчасне повідомлення про придбання, а також підозріла дешевизна стали приводом для обвинувачення чиновника в адмінкорупції. Про це детальніше ТУТ.

Сам голова вини за собою не вбачає. Та навіть зазначив, що не придбав квартиру, а отримав на неї право власності, виплачуючи внески.

Тернопільський міськрайонний суд таки визнав факт адміністративного порушення з боку держслужбовця (несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані).

Чи зверне увагу керівництво області та Президент Порошенко на те, що голова РДА судимий за корупію - питання відкрите. Сам Ігор Яворський із рішенням суду не згоден та готує подання на апеляцію.

Загалом, судові гонки за різних причин відтягнулись із лютого аж до минулого понеділка. Саме це дозволило пану Яворському уникнути присудження штрафу за корупційне правопорушення.

Зборівчани такою новиною доволі збентеженні, адже на посаді керівника району Ігор Яворський вже кілька років, а подібні ситуації неабияк підривають довіру до влади, особливо на фоні тотального зубожіння простих українців.

Фото: з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео