Віра Олександрович

Чи дійсно люблять і підтримують тернополяни армію?

Гривна

Майже 11 млн грн військового збору сплатили у січні жителі Тернопільщини.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Лише у січні цього року до бюджету надійшло 10,7 млн грн військового збору, - уточнили там. - Це становить 112,5% прогнозного показника, адже додатково надійшло 1,2 млн грн.

Порівняно із минулорічним січнем надходження військового збору зросли на третину, або на 2,5 млн грн.

- Серед основних чинників позитивної динаміки сплати військового збору: зростання фонду оплати праці, результати заходів щодо легалізації найманих працівників, адже, як відомо, військовий збір сплачують із легальних доходів, - пояснили у податковій.

Нагадаємо, що військовим збором оподатковують доходи у формі зарплати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачують платнику у зв’язку із трудовими відносинами.

Крім того, військовий збір стягують із виграшу у державну і недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри, доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), суму яких відображають в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг) і низку інших, які підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб.

Фото із відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео