Чи достатньо тепло у школах та дитсадках Тернопільщини

батареї

Тепер жителі Тернопільщини будуть знати, які ж температурні умови повинні бути для комфортного навчання та перебування дітей у шкільних закладах.

Оскільки, останнім часом зросла захворюваність на грип та ГРВІ, а за даними Тернопільського лабораторного центру, протягом 29.10-25.11, по області із грипом госпіталізували більше 300 людей, серед яких понад 200 дітей. Важливо знати та розуміти, яка температура має бути комфортною для дитячого здоров’я.

Згідно із законодавством, оптимальна температура для дошкільних закладів має бути +19-23 градуси, якщо говорити про спортзали та приміщення для занять з музики, то це +18-19°C. Та не менше +21 градус у кімнатах з кутовим положенням. Окремі вентиляційні системи повинні мати: харчоблок, ізолятор, туалети та роздягальні.

Кожні 1,5-2 години кімната має наскрізно провітрюватися не менше 10 хвилин. У холодну пору року провітрювання повинне завершуватися не менше, ніж за пів години до приходу дітей. Окрім того, прогулянки на вулиці дозволяються, коли температура не нижче -16 градусів, мінімально два рази на день. Є вимоги і до часу перебування дітей на відкритому повітрі – від 3,5 до 4 годин на день (за сприятливих погодних умов).

Також навчання у початковій школі (за необхідності) може припинятися, коли температура падає нижче -20 градусів; для учнів 5-12 класів – температура -24°C. Є вимоги і до температури у шкільних приміщеннях: кабінет і класи (+17-20°C), спортзал і роздягальня (19-23°C), актовий зал (17-20°C), бібліотека (16-18°C), медкабінет (21-23°C), туалет (17-21°C), пише Управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео