Чи може морозиво перетворитися на отруту для тернополян?
Літо – пора, коли тернополяни масово скуповують один із холодних смаколиків, який може стати для них отрутою.
Неправильна упаковка та зберігання морозива, одна із причин його псування та перетворення у небезпечну їжу. До слова, морозиво має 3 види: з молочними жирами, плодово-ягідне та із вмістом рослинних жирів. Останній найбільш корисний. Зауважимо, що у кожного із видів морозива є свій термін придатності та умови для зберігання.
Морозиво із рослинними жирами зберігається 10-12 місяців, але на ринку присутні види, які мають термін придатності 2 роки.
Проте, перед тим як скуштувати морозиво, варто звернути увагу на декілька фактів:
- чим довше зберігається продукт, тим менше гарантії, що він корисний та не містить шкідливих бактерій;
- пошкоджена упаковка морозива може свідчити про неправильне зберігання чи перевезення;
- небезпечна наявність у морозильній камері зайвої води, надмірного замерзання та вологи на стінках, що вказує на недотримання температурного режиму, яке сприяє утворенню шкідливих мікроорганізмів.
Варто завжди дивитися на дату виготовлення продукту та уважно обирати апаратне морозиво та коктейлі на його основі, що готуються у точках продажу, попереджає Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.
Фото з відкритих джерел