Чи є у Тернополі привиди, велетні та страхаючі кладовища? (фоторепортаж)

21 листопада презентували книгу легенд Тернополя, яка повідає читачам різні таємничі історії про привидів, фантомів, велетнів. У ній зібрані всі легенди, що роками зберігалися у таємниці, аби кожен міг побачити Тернопіль з іншої, містичної сторони.

Розпочалася презентація із пошуку книги. Для цього письменниці Ірині Мацко знадобився відьомський казан та ще декілька не менш важливих атрибутів: око кажана, куряча лапка, жаб’яча лапка і, звичайно, тернове зілля. Саме таким незвичним та містичним чином у руках письменниці опинилася книга «Містика Тернового поля».

1
1

Ідея та задум книжки, яка розпочинає серію книг з легендами та міфами Тернополя, належить Леоніду Бицюрі. Він зазначає, що саме легенди показують різні ситуації, дещо історію міста та виховують певний місцевий патріотизм.

Все ж міфи із книги «Містика Тернового поля», написанні рукою тернопільської письменниці Ірини Мацко, яка розкрила декілька секретів із 13 історії.

2
2

- Сталося так, що дівчинка років семи поверталася із матір’ю з клубу-читальні, побачила велетнів, які йшли від ставу у сторону кладовища. Таких ніколи не було в їхньому селі і хто ж вони, можна дізнатися у книжці, - розповідає Ірина Мацко. – Ще кажуть, що Кутківецький ліс раніше складався з трьох частин: біля Дальнього пляжу був Кут, біля причалу Мочули, а до Пронятина тягнулася Грицькова долина. У тому лісі діти могли заблукати, тому їх туди не відпускали. Проте часто вони бігали на кладовище і якось, хлопці розповіли, що бачили довгу косу похованої дівчини, - додала Ірина.

У книзі зібрано багато цікавих історій про ліс, який мав назву Шварцвальд (Чорний ліс), привидів, старі кладовища, велетнів. Кожне оповідання мість історії міста та їх містичні сторони, які дозволять побачити наш Тернопіль із зовсім іншого боку.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«191256,191257,191259,191258»]

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео