Тамара Коблик

Цибуля та часник будуть свіжими впродовж трьох місяців: лайфхак

Щоб правильно зберігати цибулю і часник, вам знадобиться коричневий паперовий пакет, пробивач дірок, маркер та скріпки

Цибуля та часник – це основні продукти на кухні всіх господинь, які завжди актуальні. Існує спосіб, який може значно продовжити термін їх зберігання на місяці, якщо знати про правильне місце для їх зберігання. Про це передає видання Mirror, пише agronews.ua.

По-перше, варто уникати холодильника, оскільки через надлишок вологи вони стануть м’якими та запліснявіють. Натомість краще зберігати часник і цибулю в прохолодному, темному та добре провітрюваному приміщенні на кухні. Так вони зберігатимуться від трьох до шести місяців. Але це не означає, що можна просто покласти їх у шафу. Головним є те, як правильно їх зберігати.

Читайте також: У Тернополі дорожчає морква і цибуля: які ціни на ринку (відео)

Кулінарний експерт поділилась, що мала проблеми зі збереженням свіжості цибулі та часнику, адже клала їх у кухонний ящик, а вони почали гнити, з’явилась пліснява раніше свого часу.

Вона розповіла, що перфоровані паперові пакети забезпечують циркуляцію повітря рівно стільки, щоб забезпечити цим овочам “життя” впродовж тривалого періоду часу.

Отже, щоб правильно зберігати цибулю і часник, вам знадобиться коричневий паперовий пакет, пробивач дірок, маркер та скріпки. Перш ніж покласти у пакет цибулю чи часник, важливо переконатися, що вони тверді та свіжі.

Для початку складіть пакет вздовж навпіл, проколіть один край. Ви будете пробивати кілька шарів. Переверніть складений пакетик і проткніть інший край – приблизно 3 см між ударами. Потім наповніть пакет наполовину цибулею чи часником. Позначте його маркером, а потім скористайтеся канцелярськими скріпками зверху, щоб зафіксувати його на місці, – пояснила експерт.

При правильному зберіганні цибуля та часник можуть бути свіжими від трьох до шести місяців.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео